Δέκα νεοδιορισθέντες δάσκαλοι καλούνται στα καθήκοντά τους στα Δωδεκάνησα

Δέκα νεοδιορισθέντες δάσκαλοι καλούνται στα καθήκοντά τους στα Δωδεκάνησα

Δέκα νεοδιορισθέντες δάσκαλοι καλούνται στα καθήκοντά τους στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 15 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2859

Ο Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

ΣΥΝΕΙΡΓΑΣΘΗ ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΟΥ
Χθές την πρωΐαν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου συνειργάσθη μετά του αφιχθέντος Γενικού Διευθυντού του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος κ. Τσέλλου, ο οποίος έφθασεν εις Ρόδον προσκλήσει του κ. Νομάρχου, διά την ρύθμισιν του θέματος εξευρέσεως καταλλήλου οικοπέδου, διά την ανέγερσιν νέου μεγάρου του ΟΤΕ ενταύθα. Περί την μεσημβρίαν ο κ. Νομάρχης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ, συνοδευόμενοι υπό μηχανικών περιήλθον την πόλιν και εξήτασαν διάφορα προσφερόμενα οικόπεδα. Κατά σχετικάς πληροφορίας εις το νέον μέγαρον θα εγκατασταθούν αι περιφερειακαί υπηρεσίαι Δωδεκανήσου και τελειότατα νέα μηχανήματα, διά την καλυτέραν εξυπηρέτησιν της τουριστικής κινήσεως και των κατοίκων της Δωδεκανήσου από πλευράς τηλεπικοινωνιών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Το Διοικητικόν Συμβούλιον του Παραρτήματος Ρόδου της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών ανήγγειλεν ότι προσεχώς θα επισκεφθή την Ρόδον ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Χριστόφορος Στράτος, ο οποίος θα δώση ενταύθα και διάλεξιν. Επίσης ανηγγέλθη ότι κατά την χειμερινήν περίοδον θα οργανωθούν υπό του παραρτήματος της Εταιρείας και άλλαι διαλέξεις επί ποικίλλων θεμάτων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
Η Νομαρχία εζήτησεν από το Υπουργείον Εσωτερικών τον καθορισμόν διαφόρων λεπτομερειών επί της διδακτέας ύλης, προκειμένου να οργανώση σειράν μαθημάτων ενταύθα διά τους γραμματείς και υπαλλήλους, δήμων και κοινοτήτων της Δωδεκανήσου. Τα εν λόγω μαθήματα θα διαρκέσουν επί δεκαήμερον, πρόκειται δέ να οργανωθούν βάσει σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Κατά τηλεγράφημα εκ Καρπάθου, αι εργασίαι ολοκληρώσεως του λιμενοβραχίονος Πηγαδίων ευρίσκονται ήδη προς το τέλος των. Το έργον εκτελείται διά του καταπλεύσαντος εκεί από ημερών γερανού «Σαμψών» και με τη βοήθειαν μικροτέρων σκαφών του Υπουργείου Δημοσίων Έργων. Βάσει του σχεδίου επιμηκύνεται ο λιμενοβραχίων κατά 30 μέτρα εντός της θαλάσσης, διά του έργου αυτού δέ ο λιμήν των Πηγαδίων θα καταστή ασφαλής.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ 10 ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
Ως ανεκοινώθη, παρελήφθησαν εις τα γραφεία της Α’ Εκπαιδευτικής Περιφερείας οι διορισμοί εις σχολεία της Δωδεκανήσου 10 νέων διδασκάλων, οι οποίοι εκλήθησαν να αναλάβουν καθήκοντα. Οι διοριζόμενοι είναι οι Αναστάσιος Παπαδημητρίου, Μαρουλίτσα Σταύρου, Μαρία Γεωργάλη, Δέσποινα Παναγιώτου, Τσαμπίκα Διακοσάββα, Φωτεινή Σπυριδάκου, Αικατερίνη Καλαμοκέχρου, Καλλιόπη Λυσγάρη, Καλλιόπη Παπαχαρτοφύλλη και Κωνσταντίνος Παπαεμμανουήλ.

ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΤΟΣ ΕΙΣ ΣΥΜΗΝ
ΣΥΜΗ (του ανταποκριτού μας). Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος του Δήμου Σύμης η εφετεινή παραγωγή μέλιτος εις την νήσον υπερέβη πάσαν πρόβλεψιν. Συγκεκριμένως συνεκομίσθη ποσότης 25.000 κιλών μέλιτος εξαιρετικής ποιότητος το οποίον προσφέρεται ήδη εις εμπόρους της Ρόδου και των Αθηνών.

ΑΦΙΚΕΤΟ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΙΜΠΕΛΙΟΥΣ
Χθές διά του αεροπλάνου της γραμμής αφίκετο εις Ρόδον διά τριήμερον παραμονήν ενταύθα ο Πνευματικός ηγέτης της Γερμανίας κ. Τιμπέλιους Επίσκοπος Βερολίνου. Ο κ. Τιμπέλιους κατέλυσεν εις το ξενοδοχείον των «Ρόδων». Ως γνωστόν ο επίσκοπος Βερολίνου αφικνείται διά δευτέραν φοράν εις Ρόδον. Ούτος διά πρώτην φοράν αφίκετο τον Αύγουστον 1959 όπου μετέσχε των εργασιών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Επίσης χθες αφίκετο εις Ρόδον καταλύσας εις το ξενοδοχείον των «Ρόδων» ο επίσκοπος Λονδίνου κ. Γουέλντον Φίλιπ.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...