Έκδοση του πρώτου βιβλίου ποίησης της Φωτεινής Μ. Αντωνιάδη με τίτλο «Ερωτοφωτόσχιστος»

Έκδοση του πρώτου βιβλίου ποίησης της Φωτεινής Μ. Αντωνιάδη με τίτλο «Ερωτοφωτόσχιστος»

Έκδοση του πρώτου βιβλίου ποίησης της Φωτεινής Μ. Αντωνιάδη με τίτλο «Ερωτοφωτόσχιστος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 740 ΦΟΡΕΣ

Η Φωτεινή Αντωνιάδη, γεννήθηκε στην Ρόδο και έχει καταγωγή από τη Σύμη. Το δεύτερο, από τα τρία παιδιά των γονέων της, Μιχαήλ και Σέβη Αντωνιάδη, εξαιρετικά ηθικών ανθρώπων που μόνο μέλημά τους ήταν η ηθική ανατροφή της. Αποφοίτησε από το Καζούλλειο Λύκειο.

Σπούδασε στην Αθήνα Αισθητικός και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε Ινστιτούτο Αισθητικής στη Ρόδο. Μιλάει άπταιστα την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα. Κατέχει άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παρακολούθησε ολοκληρωμένους κύκλους σεμιναρίων της Beauty και Nouvelle Esthetique Αθήνας, επεκτείνοντας τις γνώσεις της στον τομέα της Αισθητικής. Διετέλεσε ενεργό μέλος της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Ρόδου σε ηλικία 17 ετών, μιας και η αγάπη της για τη λογοτεχνία και την ποίηση την είχε κερδίσει πολύ νωρίτερα. Σε ηλικία μόλις 13 χρόνων γράφει το πρώτο της ποίημα, που αναφέρεται στην ποιητική της συλλογή. Συμμετείχε σε παρουσιάσεις βιβλίων συγγραφέων, της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Ρόδου, για την προώθηση βιβλίων τους, κατά δική τους επιθυμία, παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Παράλληλα ασχολήθηκε αμέσως μετά τις σπουδές της, με την ερασιτεχνική δημοσιογραφία για 5 έτη, παρουσιάζοντας καθημερινή ζωντανή εκπομπή, σε γνωστούς τηλεοπτικούς τοπικούς σταθμούς της Ρόδου με μεγάλη επιτυχία (Μάικ-TV4-TV7). Σε ηλικία μόλις 8 ετών, βρίσκεται να παρακολουθεί κατήχηση στην ενορία της, Άγιος Γεώργιος Άνω και βρίσκεται στα επόμενα χρόνια να διδάσκει κατήχηση, λόγω της ειλικρινούς της αγάπης και αφοσίωσης στην Ορθοδοξία.
Συμμετοχή σε συναντήσεις του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου το 2018.

Μέλος της Cidesco Αισθητικών Ελλάδος έως σήμερα, συμμετοχή σε σεμινάρια marketing και ηγετικής διαχείρισης Hellenic Duty Free Shops, από το 2006 έως σήμερα όπου και εργάζεται ως προϊσταμένη στη Ρόδο. Στον ελεύθερο χρόνο της, ασχολείται με τη γραφή και με τη μελέτη επί παντός του επιστητού.

Είναι συνειδητά ζωόφιλη. Πλέον νιώθει έτοιμη να προχωρήσει στη συγγραφή τόσου πνευματικού υλικού ετών, με τη σιγουριά μιας ηθικής ικανοποίησης και αγάπης. Θεωρεί ότι κάποιος οφείλει να προσέχει τις προσωπικές επιλογές του, διότι επηρεάζουν αυτόν που τον αγαπούν. Λατρεύει τον θεσμό της οικογένειας. Λειτουργεί με τη λογική που αγκαλιάζει το συναίσθημά της.

Μία ευαίσθητη πορεία ζωής ποιημάτων της Φωτεινής Αντωνιάδη, από τα όμορφα παιδικά της χρόνια, έως σήμερα, ένα πνευματικό υλικό που αγγίζει χορδές συνειδήσεως, απόσταγμα ουσίας.

Ο τρυφερός έρωτας της εφηβείας, χαϊδεύει τις λευκές γραμμές ενός τετραδίου, και βιβλίου με ηχόχρωμα παραδείσου, που το ιερό αποτέλεσμά τους, θυμίζει, την ψυχή της, σ’ ένα είδωλο καθρεφτίσματος. Χρόνια γραφής, και συγκέντρωσης έμψυχου υλικού της, σε κόλλες χαρτί, που ήρθε η στιγμή, να ενσωματωθούν σε μια συνολική παρουσίαση τους, που ονομάζεται «Ερωτοφωτόσχιστος». Ο έρωτας διασχίζει σαν φωτιά τους ορίζοντες!

Κάπου, σ ’αυτό το ταξίδι της ποίησης, σ’ ένα άλλο κομμάτι από την ψυχή της, προβάλλει «Ζωθάναητος» ο κύκνος, της ζωής. Η Ζωή, και ο Θάνατος, τρέχουν σαν μια ιλιγγιώδη ταχύτητα ενός αητού! Όλα θυμίζουν μια ονειροπαγίδα, αλλά και μια πραγματικότητα, που την αποτυπώνει, από βιώματα που είχαν συμμαθήτριες και φίλες της, αλλά και προσωπικά βιώματα ζωής. Αθεράπευτα ρομαντική η ποιήτρια, προσπαθεί να ισορροπήσει την ευαισθησία της με την εποχή, που ομολογουμένως μας αναφέρει ότι είναι σκληρά δύσκολο, μέσα από τη γραφή της.

Έτσι παρουσιάζονται δύο κόσμοι διαφορετικοί, ένας της ψυχής, και ένας της ζωής ως πραγματικότητα. Σύνθετες λέξεις με πλούσιο συναίσθημα, έτσι όπως ακριβώς αισθάνεται, ότι πορεύεται η ύπαρξή της.

Η ποίηση αποτελεί τον τρόπο έκφρασής της και αντιμετώπισης των καθημερινών θεμάτων, μέσα από τη δημιουργία της.
Εύχεται και ελπίζει αυτή η κατάθεση ψυχής της, ν’ αγγίξει και δικές σας χορδές, που να μπορείτε να εκφραστείτε και εσείς, μέσα από της ψυχής της, τις νότες.

Αυτό τον καιρό η Φωτεινή Αντωνιάδη, ολοκληρώνει μια πραγματεία πεζογραφία, ένα σύγγραμμα το οποίο περιέχει διεξοδική ανάλυση, συλλογισμών και συμπερασμάτων, στην απολογία του έρωτα, συμπληρώνοντας έτσι, το δεύτερό της δημιούργημα ψυχής.
ISBN 978-618-00-2263-6

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»