Σε εγρήγορση για αυξημένες ανάγκες το κοινωνικό παντοπωλείο της Ρόδου

Σε εγρήγορση για αυξημένες ανάγκες το κοινωνικό παντοπωλείο της Ρόδου

Σε εγρήγορση για αυξημένες ανάγκες το κοινωνικό παντοπωλείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 302 ΦΟΡΕΣ

Σε εγρήγορση βρίσκεται η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να «καλύψει» τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν από τη συνεχιζόμενη αύξηση των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου.

Όπως είναι γνωστό, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σταδιακή αύξηση των αιτούντων βοήθειας από το κοινωνικό παντοπωλείο της Ρόδου, λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων μεγάλου αριθμού εργαζομένων στο νησί μας.

Πρόκειται για συνανθρώπους μας που είτε δεν προσλήφθηκαν στις εργασίες τους, είτε υπααπασχολήθηκαν φέτος λόγω της μείωσης της τουριστικής κίνησης που οφείλεται στην εξάπλωση της πανδημίας.
Μάλιστα η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα, αμέσως μόλις κλείσει οριστικά η φετινή τουριστική περίοδος.

«Οι δικαιούχοι στο κοινωνικό παντοπωλείο αυξάνονται καθημερινά. Υπάρχει μία σημαντική αύξηση στις αιτήσεις κάτι που είναι αναμενόμενο, δε μας εκπλήσσει, το περιμέναμε… παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για να έχουμε τις απαραίτητες προμήθειες τροφίμων ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και να βοηθήσουμε όποιον το δικαιούται» δήλωσε η κ. Γιασιράνη κάνοντας γνωστό ότι η περιφέρεια δαπανά συνολικά περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια τροφίμων, ενώ σημαντική είναι η στήριξη και των εθελοντών.

«Είμαστε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου που έχει και την πραγματική εικόνα και σε συνεννόηση μαζί του και περιμένουμε όταν θα κλείσει η φετινή σεζόν που ακόμη κρατάει παρά το ότι βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο δυσμενές περιβάλλον, κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι συμπολίτες μας συνεχίζουν να έχουν δουλειά.

Η ανεργία είναι αυτή που έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση με την αύξηση των αιτήσεων και θα προσπαθησουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Θέλουμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε βοηθώντας όποιον το έχει ανάγκη. Η περιφέρεια δαπανά περίπου 2,5 εκατομμύρια για την αγορά τροφίμων. Είναι εθνικοί, ευρωπαϊκοί και ιδίοι πόροι που διατίθενται για να έχουμε τις απαραίτητες προμήθειες στο κοινωνικό παντοπωλείο» κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο