Όσοι διαφωνούν με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων...

Όσοι διαφωνούν με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων...

Όσοι διαφωνούν με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 200 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Στη «Ροδιακή» στις 12/11/2020 δημοσιεύθηκε κείμενο ανυπόγραφο από το Κεντρικό Συμβούλιο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το οποίο δηλώνει ότι διαφωνούν με τα μέτρα «αστυνόμευσης» των Πανεπιστημίων, με το οποίο καταγγέλλουν την προωθούμενη ένταση της καταστολής στα Πανεπιστήμια και ότι αρνούνται να συμπράξουν στη συκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών, των διδασκόντων των εργαζομένων σε αυτά δηλαδή και των ιδίων, όμως δεν δηλώνουν παράλληλα ότι μπορούν οι ίδιοι αποκλειστικά και μόνον να εγγυηθούν την ασφάλεια, τη νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων ως οφείλουν με βάση το αυτοδιοίκητο των Σχολών.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται στο «απαράδεκτο, καταδικαστέο, γεγονός εις βάρος του πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου, το οποίο όμως δεν «καταγγέλλουν», αλλά το χρησιμοποιούν και οι ίδιο ως αφορμή και αιτία και μάλιστα χρυσή ευκαιρία για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας των ιδρυμάτων, διδασκόντων και διδασκομένων, δηλαδή της αστυνόμευσης αυτών των χώρων, λόγω αδυναμίας - των ίδιων των ιδρυμάτων και των Διοικήσεων αυτών, θέλουν να προασπίσουν τους φοιτητές τους και το αντιλαμβάνομαι.

Όμως ποιούς φοιτητές και από τι. Η λέξη «αστυνόμευση» που χρησιμοποιείται είναι πιθανον παραποιητική ως προς τις έννοιες και πράξεις που εκπροσωπεί και εφαρμόζει γι’ αυτό στο Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών ερμηνεύεται ως εξής: «Αστυνόμευση, δράση της Αστυνομίας που αφορά τον έλεγχο χώρων, περιοχών ή εκδηλώσεων με στόχο την τήρηση της τάξεως και της νομιμότητας», όταν αυτή διασαλεύεται, όπως συχνά δυστυχώς συμβαίνει σε όλους τους χώρους των Πανεπιστημίων, αίθουσες, εργαστήρια.

Στη «Ροδιακή» την ίδια ημερομηνία υπάρχει δημοσίευμα του εκλεκτού υφυπουργού Τουρισμού, του δικού μας κ. Μάνου Κόνσολα. «Έχει μεγάλη ευθύνη το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του χωρίς εξαιρέσεις» και καθηγητού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου αποσπασματικά σημειώνω ότι γράφει το εξής: «Το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τη δημιουργία ειδικού εκπαιδευτικού σώματος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στα πανεπιστήμια είναι αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας», συμφωνώ απολύτως, και λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος του εν λόγω κειμένου, συνιστώ σε όλους να το διαβάσουν.
Ο προσωπικός μου σεβασμός στους καθηγητές είναι ειλικρινής και δεδομένος.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους