Oι συμβασιούχοι ζητούν την στήριξη του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Oι συμβασιούχοι ζητούν την στήριξη του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Oι συμβασιούχοι ζητούν την στήριξη του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 369 ΦΟΡΕΣ

Τη στήριξη του συλλόγου Δημοτικών Yπαλλήλων Ρόδου στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να παραταθούν οι συμβάσεις τους, ζητούν οι έκτακτοι συμβασιούχοι λόγω Covid-19 του δήμου Ρόδου, καθώς, όπως επισημαίνουν, κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο να γίνει μέχρι να τερματιστεί η πανδημία.

Οι συμβασιούχοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και τρεις μήνες, καλούν τους εργαζομένους του δήμου να τους βοηθήσουν ώστε να διεκδικήσουν νομοθετική διάταξη για την παράταση των συμβάσεών τους, καθώς αυτό έχει ήδη γίνει για τις κεντρικές υπηρεσίες διαφόρων υπουργείων.

Σε επιστολή τους προς το Δ.Σ. του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, οι έκτακτοι συμβασιούχοι αναφέρουν τα εξής:
«Από τις αρχές του χρόνου οι συμπολίτες μας και η ίδια η κοινωνία της περιοχής μας δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι αρμόδιοι οργανισμοί προστασίας της δημόσιας υγείας, οι επιστημονικές επιτροπές και η σημερινή κυβέρνηση διαπίστωσαν την ανάγκη να ενισχυθούν οι δήμοι με έκτακτο προσωπικό ορισμένου χρόνου.

Όμως το 2ο κύμα της πανδημίας, αποδείχθηκε ότι ήταν δύσκολο να περιορισθεί από τα κυβερνητικά μέτρα. Ήδη, οι επιστημονικές επιτροπές και οργανώσεις υγείας προειδοποιούν την Ευρώπη για 3ο κύμα της πανδημίας, με τον εμβολιασμό και τα περιοριστικά μέτρα να συνυπάρχουν έως και το καλοκαίρι. Ως έκτακτο προσωπικό για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού υπογράψαμε τις συμβάσεις μας, ώστε να υποστηρίξουμε το έργο των δημοτικών υπηρεσιών, να βοηθήσουμε τους εργαζομένους του Δήμου μας, με κοινό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς, οι συμβάσεις μας είναι έτοιμες να λήξουν σε 3 εβδομάδες, χωρίς όμως να έχουν αντιμετωπισθεί οι συνέπειες και ο περιορισμός της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντιθέτως, η εμφάνιση μεταλλάξεων του κορωνοϊού, οι οποίες είναι πολύ πιο μεταδοτικές, καθώς και η πολύμηνη διάρκεια που θα χρειαστεί για να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός στην πλειονότητα του πληθυσμού (αρχές καλοκαιριού), αναδεικνύουν την ανάγκη παράτασης των συμβάσεών μας.
Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε ότι εδώ και 3 μήνες, ως έκτακτοι συμβασιούχοι λόγω Covid-19 προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και έχουμε πλέον αποκτήσει εμπειρία και γνώση στη διαχείριση καταστάσεων και ειδικών χειρισμών που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκτιμούμε ότι είναι για το συμφέρον τόσο του δήμου Ρόδου όσο και της τοπικής κοινωνίας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας για την παράταση των συμβάσεών μας μέχρι το καλοκαίρι. Ήδη, έχει κατατεθεί νομοθετική διάταξη για την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε κεντρικές υπηρεσίες συγκεκριμένων υπουργείων, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη και οι ανάγκες για παράταση των αντίστοιχων συμβάσεων στους Δήμους που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ως έκτακτοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, αναρωτιόμαστε αφού η αιτία για την πρόσληψή μας ήταν η αντιμετώπιση των συνεπειών και ο περιορισμός της πανδημίας του κορωνοϊού γιατί η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την προσφορά μας στους δήμους, ώστε να παρατείνει και τις δικές μας συμβάσεις έως το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το δίκαιο αίτημά μας, καλούμε όλους τους εργαζομένους του δήμου Ρόδου να μας βοηθήσουν με κάθε τρόπο στη διεκδίκηση νομοθετικής διάταξης για την παράταση των συμβάσεών μας!

Αναμένουμε την ίδια στήριξη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου με τα μέλη του οποίου θα συναντηθούμε τις επόμενες ημέρες, ώστε να υποστηριχθεί συλλογικά το αίτημά μας και να βρει θετική - ομόφωνη ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου. Η ομόφωνη στάση τους είναι καθοριστική για την κατάθεση σχετικού υπομνήματος στους βουλευτές και τα κόμματα της περιοχής μας, ώστε να ψηφισθεί νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεών μας στους δήμους μέχρι τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού!

Εκ των έκτακτων συμβασιούχων λόγω Covid-19 του Δήμου Ρόδου
Θαρρενός Ιωάννης
Τμήμα Κοιμητηρίου
Τσίκκης Λουκάς
Τμήμα Κοιμητηρίου»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο