Κατάφωρη η αδικία για ακόμα μια φορά σε βάρος της Δωδεκανήσου

Κατάφωρη η αδικία για ακόμα μια φορά σε βάρος της Δωδεκανήσου

Κατάφωρη η αδικία για ακόμα μια φορά σε βάρος της Δωδεκανήσου

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 629 ΦΟΡΕΣ

Κρατάει πολλά χρόνια αυτή η απαξίωση. Διαχρονική είναι και όχι συγκυριακή. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι υπουργοί κι οι βουλευτές από τα Δωδεκάνησα, από το 1950 μέχρι και σήμερα.

Κι αν εξαιρέσει κανείς τις πρώτες δεκαετίες, μετά την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, όπου πράγματι υπήρχε μια ισορροπία αντιπροσώπων στα υπουργικά συμβούλια, στη συνέχεια τα πάντα ανατράπηκαν. Το γιατί το γνωρίζουμε πολύ καλά:

Είμαστε του χεριού τους και μας έχουν δεδομένους. Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να αντιδράσουμε και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Το είχε πει άλλωστε αυτό ο αείμνηστος Κουτσόγιωργας: «Οι Δωδεκανήσιοι δεν αντιδρούν. Τους κάνουμε ότι θέλουμε» (Σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση).

Επί της ουσίας, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι εκείνοι που σήμερα σιωπούν ή που θα έρθουν αύριο μεθαύριο να ζητήσουν και πάλι την ψήφο του κόσμου, ότι η Δωδεκάνησος, είχε ένα εξαιρετικό πολιτικό δυναμικό με 4 συγκροτημένους και δυνατούς βουλευτές, εκλεγμένους με τεράστιο ποσοστό για πρώτη φορά από τον λαό. Να γνωρίζουν επίσης, ότι ο κόσμος δεν διαμαρτύρεται σήμερα κατά του Πρωθυπουργού και του στενού του περιβάλλοντος που έλαβε τις αποφάσεις από βίτσιο.

Ξέρει πολύ καλύτερα ο κόσμος ότι αν απουσιάζει ο νομός μας, μέσα από το κορυφαίο κέντρο λήψης αποφάσεων, όπως είναι το υπουργικό μας συμβούλιο αποτελεί πλήγμα στα ζωτικά συμφέροντα του τόπου μας. Και δεν είναι μόνο τα Δωδεκάνησα. Και οι Κυκλάδες απέξω έμειναν, οπότε μιλάμε για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.
Αν επρόκειτο για άλλο Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν θα είχε σηκώσει το λάβαρο της... επανάστασης για την αξιολόγηση και την ανάδειξη των ικανών τότε ίσως να μην αφιερώναμε αυτές τις γραμμές.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε να πιστεύει αυτά που εννοεί. Κι ο κόσμος τον πίστεψε. Κι αν χθες έκανε μια βόλτα από τα Δωδεκάνησα, θα έβλεπε πολύ καλά και θα άκουγε τον απλό κόσμο (ανεξαρτήτως αν ψήφισε ή όχι τη Νέα Δημοκρατία) πόσο απογοητευμένος και οργισμένος ήταν με την απόφασή του. Άλλοι βέβαια, έλεγαν ότι οι αποφάσεις αυτές, για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν δεν ήταν... αποκλειστικά δικές του, οπότε αν είναι έτσι κατανοούμε και συμπάσχουμε. Όταν όμως θα έρθει η ώρα των κρίσιμων εκλογών, τα νησιά αυτά θα τα οργώσουν και πάλι για να κοιτάξουν στα μάτια τους χιλιάδες νησιώτες μας, οι άνθρωποι που σήμερα απαξιώθηκαν και παραγκωνίστηκαν. Και μαζί με αυτούς, απαξιώθηκαν και παραγκωνίστηκαν άλλοι 40.033 ψηφοφόροι ή το 41,29% των Δωδεκανησίων.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή