Καταδικάστηκε 41χρονη γιατί εκβίαζε το σύντροφό της ότι θα αποκαλύψει την εξωσυζυγική τους σχέση!

Καταδικάστηκε 41χρονη γιατί εκβίαζε το σύντροφό της ότι θα αποκαλύψει την εξωσυζυγική τους σχέση!

Καταδικάστηκε 41χρονη γιατί εκβίαζε το σύντροφό της ότι θα αποκαλύψει την εξωσυζυγική τους σχέση!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3738 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η 41χρονη Ρουμάνα η οποία κατηγορούνταν ότι αποπειράθηκε να εκβιάσει τον 52χρονο Καλύμνιο πρώην σύντροφό της για να της δώσει χρήματα ώστε να μην αποκαλύψει την εξωσυζυγική τους σχέση!

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Καλλιόπης Οικονόμου, μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή εκβίαση και την έκρινε ένοχη για αυτήν όπως και για οπλοκατοχή επιβάλλοντάς της συνολική ποινή φυλάκιση ενός έτους και δύο μηνών, την οποία και ανέστειλε επί τριετία.

Για την υπόθεση αυτή η αλλοδαπή στις 8 Φεβρουαρίου 2018 καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 5 ετών και φυλάκιση 10 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής αρχές Απριλίου 2018 άσκησε έφεση καθώς την προηγούμενη από την εκδίκαση της υπόθεσής της (δηλαδή στις 7 Φεβρουαρίου 2018) η 41χρονη είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο και είχε υποβληθεί σε εγχείρηση.

Για το λόγο αυτό και ζήτησε με αίτησή της τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου να αφεθεί ελεύθερη έστω και με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει για την υπόθεση αυτή. Και οι δύο αιτήσεις της 41χρονης απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια και έτσι το καλοκαίρι του 2018 εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και η 41χρονη κατηγορούνταν για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα η οποία τελέστηκε με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχη την αλλοδαπή επιβάλλοντάς της ποινή κάθειρξης 5 ετών για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης, φυλάκιση 8 μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ για την οπλοκατοχή και ένα έτος φυλάκιση για την αντίσταση, δηλαδή κατά συγχώνευση 5 έτη κάθειρξης, 10 μήνες φυλάκιση και 600 ευρώ χρηματικό πρόστιμο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η Ρουμάνα είχε συνάψει σχέση με τον 52χρονο τον Αύγουστο του 2012 και ένα χρόνο αργότερα επιχείρησε να τον εξαναγκάσει να της δώσει το ποσό των 7.000 ευρώ, απειλώντας τον ότι εάν δεν το κάνει, θα τα έλεγε όλα στη γυναίκα του. Μάλιστα η ίδια κατηγορείται επίσης ότι τον απειλούσε, ότι θα «πάρει μπράβους» κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο