KKE: Μέτρα στήριξης και διαγραφή χρεών για να επιβιώσουν οι μικροί επαγγελματίες της Ρόδου

KKE: Μέτρα στήριξης και διαγραφή χρεών για να επιβιώσουν οι μικροί επαγγελματίες της Ρόδου

KKE: Μέτρα στήριξης και διαγραφή χρεών για να επιβιώσουν οι μικροί επαγγελματίες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 147 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Μετά από δύο περίπου μήνες lockdown, άνοιξαν χτες πρώτη μέρα τα καταστήματα λιανικής και παροχής υπηρεσιών στο νησί, με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν για να σταθούν όρθιοι.

Από την πρώτη μέρα ήρθαν αντιμέτωποι αφ’ ενός μεν, με όλες τις υποχρεώσεις της προηγούμενης χρονιάς -ακόμα και με διακοπές ρεύματος- και από την άλλη με την ανασφάλεια, λόγω των απειλών της κυβέρνησης ότι θα επαναφέρει το lockdown «αν δεν τηρήσουν τους περιορισμούς».

Επιρρίπτει δηλαδή για μια ακόμη φορά την ευθύνη στον λαό, ενώ το κράτος επιμένει να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους πιο κρίσιμους κρίκους, επικαλούμενο το μεγάλο «κόστος».

Η κυβέρνηση δεν μπορεί ν’ αξιοποιεί αυτό το «άνοιγμα» για να αποφύγει την υποχρέωση να πάρει πρόσθετα μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων και άλλων επαγγελματιών που, με δική της ευθύνη, βρίσκονται στα όρια της καταστροφής. Πολύ περισσότερο που μπροστά στο ενδεχόμενο τρίτου κύματος της πανδημίας, δεν αποκλείεται και αυτό το άνοιγμα να είναι προσωρινό, από τη στιγμή που δεν συνοδεύεται με κανένα επιπλέον ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Η χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού για τους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή, η επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης και κυρίως η γενναία διαγραφή μέρους των χρεών που έχουν συσσωρευτεί, είναι το ελάχιστο, προκειμένου να επιβιώσουν χιλιάδες επαγγελματίες και στην περιοχή μας.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης ότι οι αντοχές της οικονομίας δεν χωρούν τις παραπάνω διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων είναι προσχηματικές κι υποκριτικές, αφού την ίδια στιγμή χορηγούνται δεκάδες δισεκατομμύρια για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές είναι για την κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί αυτοί που πρέπει να πληρώσουν κι αυτήν την κρίση και δεν πρέπει να το επιτρέψουν.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa