Έξι μήνες με αναστολή σε 30χρονο που παρέλαβε δέμα με κοκαΐνη και χασίς

Έξι μήνες με αναστολή σε 30χρονο  που παρέλαβε δέμα με κοκαΐνη και χασίς

Έξι μήνες με αναστολή σε 30χρονο που παρέλαβε δέμα με κοκαΐνη και χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7466 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 30χρονος που συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι για την παραλαβή δέματος που περιείχε ηχείο με 200 γραμμάρια κοκαΐνης και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα (18 Ιανουαρίου) και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Κουτσούκου, έκρινε ένοχο ως τοξικομανή τον 30χρονο επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι εξαρτημένος τα τελευταία δώδεκα χρόνια, από τα ναρκωτικά και κυρίως από την κοκαΐνη, ότι τα ναρκωτικά τα προόριζε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι από προσωπικό του Τελωνείου Ρόδου το οποίο στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί για την πάταξη της εγκληματικότητας εντόπισε το δέμα και με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες. Στη συνέχεια το πακέτο μεταφέρθηκε κανονικά σε μεταφορική εταιρεία από όπου και στις 22 Ιουνίου 2020 στις 11.30 το πρωί πήγε και το παρέλαβε ο 30χρονος.

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου όμως, είχαν στήσει καρτέρι και μόλις βγήκε ο 30χρονος με το δέμα, τον συνέλαβαν.

Όπως διαπιστώθηκε, μέσα στο πακέτο βρισκόταν ένα ηχείο και σε αυτό οι δύο συσκευασίες με τα 209 γραμμάρια κοκαΐνης και τα 238 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αναφέρει ότι διαθέτει δύο καταστήματα και παράλληλα εργάζεται και περιστασιακά για να ενισχύει το εισόδημά του, όμως το μεγάλο του θέμα είναι η εξάρτησή του, από τα ναρκωτικά.

Όπως είχε πει, κάνει χρήση κάνναβης από τα 15 του χρόνια και τα τελευταία δώδεκα χρόνια κάνει χρήση κοκαΐνης. Ο 30χρονος είχε εξηγήσει πως με την καραντίνα της πανδημίας, δεν μπορούσε να προμηθευτεί κοκαΐνη και έτσι είχε αυξήσει τη δόση της κάνναβης. Πριν από δύο χρόνια περίπου, το καλοκαίρι του 2019, είχε γνωρίσει έναν Αφρικανό ο οποίος ήταν και αυτός χρήστης και διέμενε στην Αθήνα.

Ο ίδιος άνθρωπος τον επισκέφθηκε μία εβδομάδα πριν από τη σύλληψή του καθώς είχε έρθει στο νησί μας για δουλειές και τον ρώτησε αν βρίσκει στη Ρόδο κοκαΐνη. Ο 30χρονος του είχε απαντήσει ότι λόγω πανδημίας ήταν πολύ δύσκολο και τότε ο αλλοδαπός τον ενημέρωσε ότι έχει μία «πηγή» στην Αθήνα, από την οποία μπορεί να βρει κοκαΐνη στη μισή τιμή από ό,τι πωλείται συνήθως, δηλαδή 20 ευρώ το γραμμάριο, μόνο που ο συγκεκριμένος έμπορος δεν δίνει ποσότητες κάτω των 200 γραμμαρίων.

Ο 30χρονος είχε πει στην απολογία του ότι δέχτηκε να αγοράσει τα 200 γραμμάρια κοκαΐνης έναντι του ποσού των 4.000 ευρώ και άλλα 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης έναντι 500 ευρώ, όχι μόνο λόγω της δυσχέρειάς του να προμηθευτεί αυτή την ποσότητα στο νησί μας, αλλά και της αδυναμίας του να μεταβεί ο ίδιος στην Αθήνα.

Μάλιστα είχε πει ότι είχε συμφωνήσει με τον αλλοδαπό να του στείλει τα ναρκωτικά με μεταφορική εταιρεία σε δέμα που θα αναγράφονταν φανταστικά ονόματα παραλήπτη και αποστολέα, αλλά με το τηλέφωνο του 30χρονου για να τον ειδοποιήσουν και να παραλάβει το δέμα. Ο Αφρικανός διαβεβαίωσε τον 30χρονο ότι και άλλες φορές είχε στείλει στη Ρόδο ναρκωτικές ουσίες σε άλλα άτομα και ουδέποτε είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Έτσι το δέμα πράγματι έφθασε στο νησί μας και όταν πήγε να το παραλάβει ο 30χρονος συνελήφθη από τους Τελωνειακούς. Ο 30χρονος είχε, τέλος, τονίσει στην ανακρίτρια ότι ουδέποτε έχει δώσει ούτε σαν «κέρασμα» ναρκωτικές ουσίες σε οποιονδήποτε και ότι οι ποσότητες αυτές προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 30χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για να αφεθεί ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών