Το Αμερικανικό περιοδικό «Holiday» αφιέρωσε επτά σελίδες στην φιλοξενία της Ρόδου

Το Αμερικανικό περιοδικό «Holiday» αφιέρωσε επτά σελίδες στην φιλοξενία της Ρόδου

Το Αμερικανικό περιοδικό «Holiday» αφιέρωσε επτά σελίδες στην φιλοξενία της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 144 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2941

ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΕΠΤΑ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ «ΧΟΛΙΝΤΕΫ» ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
«Οι Ρόδιοι είναι όπως ένα αυγό!»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Ιδ. υπηρ.)
Το περιοδικόν «ΧΟΛΙΝΤΕΫ» εις ένα τελευταίον τεύχος του αφιέρωσεν επτά ολοκλήρους σελίδας εις την Ρόδον. Το δημοσίευμα τούτο είναι εικονογραφημένον με πολυχρώμους φωτογραφίας, χαρακτηριστικάς της φυσικής ομορφιάς της ελληνικής νήσου και της μακραίωνος ιστορίας της.

Το εν λόγω περιοδικόν δίδει μίαν περίληψιν των περιπετειών των κατοίκων της γραφικής νήσου διά μέσου των αιώνων και παρατηρεί:
«Οι Ρόδιοι παρέμειναν εν τούτοις ακραιφνείς Έλληνες. Είναι φιλόξενοι και ευγενικοί. Εις τας δυσκόλους στιγμάς - λέγουν οι Ρόδιοι- είμεθα όλοι όπως ένα αυγό. Το αυγό είναι κάτι σιωπηλό, σχεδόν νεκρό. Παρά τη φαινομενικότητα όμως αυτήν το αυγό κλείνει μέσα του ζωήν».
- Και καταλήγει τονίζουσα ότι η ελληνική νήσος Ρόδος είναι ένας θαυμάσιος τόπος διακοπών.

ΑΥΡΙΟΝ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ Ε.Γ.Σ.Δ. ΔΙΑ ΤΟ ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΙΚΟΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΝΤΟΣ κ. ΗΡΩΝΥΑ

Επέστρεψεν χθες εξ Αθηνών ο συμπράττων σύμβουλος της Ε.Γ.Σ.Δ. κ. Ηρωνύας, ο οποίος ησχολήθη κατά την εις την πρωτεύουσαν παραμονήν του με την προώθησιν του θέματος των Ταπητουργείων.

Αύριον κατά την διάρκειαν συνεδριάσεως του Συμβουλίου της Ενώσεως, ο κ. Ηρωνύας θα ενημερώση τα μέλη αυτού επί των αποτελεσμάτων των ενεργειών του.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΝ ΕΓΣΔ

Ο κ. Ηρωνύας ερωτηθείς υπό συντάκτου μας, ανεκοίνωσεν ότι εις Αθήνας επραγματοποιήθησαν 4 συσκέψεις με συμμετοχήν ανωτέρων υπαλλήλων, υπουργείων και κρατικών οργανισμών, κατά τας οποίας συνεζητήθησαν θέματα σχετικά προς τα ταπητουργεία.

Περαιτέρω ο κ. Ηρωνύας εδήλωσεν ότι υπό παραγόντων της Κυβερνήσεως ανεγνωρίσθη η προσπάθεια της Ε.Γ.Σ.Δ. διά την κατασκευήν χαλιών και διά την παροχήν εργασίας εις αγρότιδας και αγρότας. Επίσης παρεσχέθησαν διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνησις θα βοηθήση παντοιοτρόπως την συνέχισιν του έργου της Ε.Γ.Σ.Δ.

ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΙΑΚΗΝ ΤΕΧΝΗΝ

Συνεχίζων ο κ. Ηρωνίας ανεκοίνωσεν ότι την 12ην Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθή εν Ρόδω σύσκεψις αρμοδίων του Ταπητουργικού οργανισμού, του οργανισμού χειροτεχνίας, της Ε.Γ.Σ.Δ. και άλλων προς εξέτασιν του ταπητουργικού θέματος και ζητημάτων Ροδιακής τέχνης.

ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΗ ΕΚΘΕΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟΝ

Τέλος ο επανακάμψας Σύμβουλος της Ε.Γ.Σ.Δ. απεκάλυψεν ότι οι προοπτικαί της Ε.Γ.Σ.Δ. στρέφονται προς την κατεύθυνσιν οργανώσεως εκθέσεως ταπήτων εις μίαν αίθουσαν του Ζαππείου προς τον σκοπόν όπως προβληθή η δράσις του Ε.Γ.Σ.Δ. και της Ροδίτικης ταπητουργίας και όπως διατεθούν τα αποθέματα ταπήτων, προς ρευστοποίησιν και επανέναρξιν της ζωηράς δραστηριότητος.

ΕΡΓΟΝ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΡΔΟΝ

Ως ανεκοινώθη, ήρχισαν αι εργασίαι αξιοποιήσεως πηγής ποσίμου ύδατος εις την Κοινότητα Λάρδου. Όταν το έργον τούτο αποπερατωθή, ολόκληρος η κοινότης θα εφοδιασθή κατ’ οίκον με πόσιμο ύδωρ.
Διά την κατασκευήν του εν λόγω έργου ο ΟΔΑΠΔ διέθεσεν το ποσόν των 200.000 δρχ.

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟΝ

Σήμερον κατέπλευσεν εις τον Λιμένα μας το Ολλανδικόν «Μάς» με 185 τόνους διαφόρων εμπορευμάτων.

Η ΕΚΘΕΣΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ως ανεκοινώθη εκ της Περιηγητικής Λέσχης, τα εγκαίνια της Εκθέσεως Ζωγραφικής ερασιτεχνών της Ρόδου θα γίνουν την 26η Φεβρουαρίου. Η έκθεσις αύτη θα πραγματοποιηθή εις το εντευκτήριον της Περιηγητικής Λέσχης.

Η συμμετοχή ερασιτεχνών εις την Έκθεσιν είναι ελευθέρα, οι ενδιαφερόμενοι δέ πρέπει να απευθύνωνται εις τον αρμόδιον εις το εντευκτήριον.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...