Τάκης Μιχαηλίδης: «Να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας για τα Island Games!»

Τάκης Μιχαηλίδης: «Να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας για τα Island Games!»

Τάκης Μιχαηλίδης: «Να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας για τα Island Games!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Την άποψη πως ο Δήμος Ρόδου θα πρέπει να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές και αλληλογραφία με τη Διεθνή Ένωση Νήσων προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Ρόδος στο θεσμό, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Τάκης Μιχαηλίδης.

Ο άνθρωπος που ουσιαστικά έφερε τα Island Games στο νησί μας, είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Είναι προς τιμήν του νέου Δημάρχου που χωρίς δικό μου αίτημα με κάλεσε προκειμένου μετά το πέρας των εκλογών και των αποτελεσμάτων, να ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν αποβολής της Ρόδου από τον θεσμό τον Island Games. Ενημερώθηκε πλήρως και εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εξέλιξη αυτή.

Μάλιστα δήλωσε πώς είναι δυνατόν η Ρόδος να προσπαθεί να αξιοποιήσει και να τονίσει τη νησιωτικότητά της όταν δεν συμμετέχει σε νησιωτικούς θεσμούς. Αυτό είναι μία πραγματικότητα σημαντική. Τη δεδομένη στιγμή ένας σημαντικός νησιωτικός θεσμός μας έχει αποβάλει από τις τάξεις του. Αυτό είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τους ιθύνοντες που ευθύνονται για αυτή την εξέλιξη. Από εκεί και πέρα, όλα αυτά με τον κορωνοϊό και δεν δόθηκε χρόνος.

Υπήρξαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ ο οποίος είναι αρκετά θετικός. Άποψή μου είναι ότι σύντομα πρέπει να αρχίσει μία αλληλογραφία ανάμεσα στον Δήμαρχο του νησιού προς την εκτελεστική επιτροπή και τον πρόεδρο των αγώνων, προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος και να δούμε πώς θα επανέλθουμε στον θεσμό».

Ο ίδιος, πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Προσωπικά θα κάνω τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να επανέλθουμε σε αυτόν τον θαυμάσιο και φανταστικό θεσμό που έχει δώσει και μπορεί να δώσει ακόμα πιο πολλά στο νησί μας. Θεωρώ ότι η περίπτωση της πανδημίας ίσως μας ευνοήσει θετικά. Με την έννοια ότι έχουν γίνει τόσα από την αναστολή των διοργανώσεων που πιστεύω στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης θα μπορέσουμε να βρούμε και εμείς ξανά θέση στον θεσμό τον Island Games».

Σε ερώτηση για το θέμα του αθλητικού τουρισμού που εδώ και πολλά χρόνια απασχολεί το νησί μας, τόνισε:

«Παρόλο που η προηγούμενη κυβέρνηση με πολύ κόπο έφτασε να περάσει νομοσχέδιο που αφορούσε τον θεματικό τουρισμό και που έμενε ήταν οι υπουργικές αποφάσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δυστυχώς έχουμε βαλτώσει.

Ελπίζαμε ότι με τη συμμετοχή του κ. Κόνσολα που τερματίστηκε αδίκως θα προχωρούσαμε κάποια πράγματα. Δυστυχώς αυτή η πορεία ανακόπηκε. Όπως κόπηκε και η συζήτηση που είχαμε ανοίξει με το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και τον κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Υπήρχε ένας σχεδιασμός, αλλά μετά το 2019 ανακόπηκε.

Η πείρα δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτό που λείπει είναι η καλή συνεννόηση συνεργασία και αξιοπιστία μεταξύ των αθλητικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν υπάρχει αθλητικός σχεδιασμός στην Ελλάδα γενικά. Αναπτύσσουμε μη συμβατά αθλήματα σε χώρους που θα μπορούσαν να αναπτύξουν με καλύτερα αποτελέσματα διαφορετικά αθλήματα. Δεν είναι δυνατόν να πασχίζουμε να αναπτύξουμε την ιστιοπλοΐα στη Σύμη.

Ένα νησί με ναυτοσύνη αιώνων. Δυστυχώς δεν υπάρχει ανάπτυξη. Δεν είναι ο γιαλός στραβός εμείς αρμενίζουμε στραβά. Υπάρχει η δυνατότητα προώθησης του αθλητικού τουρισμού. Τρανή απόδειξη αυτή τη στιγμή η παρουσία της Ολυμπιακής ποδηλατικής ομάδας της Γερμανίας. Έχει φέρει την κορυφαία της ομάδα για προετοιμασία στον νησί της Ρόδου. Έχουμε τις υποδομές για κάθε λεπτομέρεια της κάλυψης των αναγκών μιας προετοιμασίας. Αυτό πρέπει να προβληθεί».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”