Προφυλακίστηκε ο πατέρας, ελεύθερος με όρους ο γιος

Προφυλακίστηκε ο πατέρας, ελεύθερος με όρους ο γιος

Προφυλακίστηκε ο πατέρας, ελεύθερος με όρους ο γιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3652 ΦΟΡΕΣ

Για τα επτά κιλά χασίς και τα 25 δενδρύλλια

Την πλήρη ευθύνη των πράξεών του για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ίδιου και του γιου του, τα οποία, όπως τόνισε, και προόριζε για δική του αποκλειστική χρήση καθώς είναι εξαρτημένος εδώ και 43 χρόνια, ανέλαβε χθες απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, ο 62χρονος από το Παραδείσι.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 62χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 32χρονος γιος και συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι εντόπισαν τα ναρκωτικά στα σπίτια και σε δύο αποθήκες των συλληφθέντων.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές κατοχής και καλλιέργειας από κοινού και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Αναστάσιο Διάκο προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πατέρας και γιος αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και ειδικότερα ο 32χρονος τόνισε πως ουδεμία σχέση έχει όχι μόνο με την υπόθεση αλλά και με τα ναρκωτικά γενικότερα, τα οποία, όπως είπε, έχουν καταστρέψει την οικογένειά του.

Ο 32χρονος πρόσθεσε ότι τα 17 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο που διαμένει τα είχε κρύψει εκεί, εν αγνοία του, ο πατέρας του και έμαθε για την ύπαρξή τους όταν πλέον τον ενημέρωσαν οι αστυνομικοί.

Σε ό,τι αφορά τον 62χρονο, τόνισε πως είναι εξαρτημένος χρήσης ναρκωτικών, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από σχετικά έγγραφα τα οποία μάλιστα έχουν προσκομιστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, όπου εκδικάστηκε παλαιότερη υπόθεσή του για ναρκωτικά. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πράγματι η ουσία για την οποία – τότε- κατηγορούνταν προορίζονταν για δική του χρήση.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και αυτή τη φορά, όπως είπε ο 62χρονος, καθώς επειδή δεν ήθελε να ψάχνει για την ποσότητα που χρειάζεται ημερησίως και η οποία ανέρχεται σε 12-15 τσιγάρα, αποφάσισε να καλλιεργήσει τα δενδρύλλια που εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Καθώς όμως αυτό θα αργούσε να αποφέρει την ουσία που χρειαζόταν, ο 62χρονος προχώρησε στην αγορά 106,9 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, την οποία και παρέλαβε – όπως είπε- μόλις μία ώρα πριν από τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς.

Σε ό,τι αφορά τα έξι κιλά, ο κατηγορούμενος είπε πως πρόκειται για ποσότητα άχρηστων φύλλων που τη χρησιμοποιούσε και έφτιαχνε βούτυρο και μπισκοτάκια με λάδι για αδελφικό του φίλο, οποίος πέθανε πριν από 5 μήνες καθώς έπασχε από καρκίνο.

Ο 62χρονος επεσήμανε ότι όλα αυτά τα 43 χρόνια που κάνει συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών ουδέποτε πώλησε το παραμικρό σε κάποιον και πρόσθεσε ότι και σε τούτη την περίπτωση ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ίδιος και ο γιος του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δική του αποκλειστικά αφέλεια.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 62χρονος προφυλακίστηκε και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 32χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι στις 2 Φεβρουαρίου 2021 το απόγευμα πραγματοποίησαν στοχευμένη έρευνα στις κατοικίες του 62χρονου πατέρα και του 32χρονου γιου, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη ακατέργαστη συνολικού βάρους 350 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε πολλαπλές συσκευασίες
• Κάνναβη βάρους 6 κιλών και 895 γραμμαρίων, σε φάση επεξεργασίας προς παρασκευή πάστας κάνναβης
• 25 δενδρύλλια, ύψους έως 1,5 μέτρων, τα οποία καλλιεργούσαν υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες μέσα σε δύο ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες με χρήση τεχνιτών μέσων

• Πλήρη συστήματα εξοπλισμού εσωτερικού τύπου καλλιέργειας δενδρυλλίων και επεξεργασίας-παρασκευής παραγώγων κάνναβης
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• 2 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ

Σημειώνεται πως οι παραπάνω ποσότητες των ναρκωτικών εντοπίστηκαν τόσο στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων, όσο και σε αποθήκες που οι ίδιοι διαθέτουν.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο