Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου - Η οικογένειά του κάνει έκκληση για αίμα

Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονος  που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου - Η οικογένειά του κάνει έκκληση για αίμα

Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου - Η οικογένειά του κάνει έκκληση για αίμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 15145 ΦΟΡΕΣ

Έκκληση για συνεισφορά αίματος κάνει η οικογένεια ενός 18χρονου συμπατριώτη μας από το νησί της Λέρου ο οποίος νοσηλεύεται έπειτα από ατύχημα στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου Ανδρέας Παπανδρέου.

Έχει ανάγκη από χορήγηση αιμοπεταλίων το όνομά του είναι Γεώργιος Φιλακούρης του Εμμανουήλ.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:

"Ένας 18χρόνος από τη Λερο,έπειτα από τροχαίο ατύχημα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και χρήζει συνεχούς μετάγγισης αιμοπεταλίων. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη για εθελοντές αιμοδότες που βρίσκονται στη Ρόδο, ανεξαρτήτου ομάδας αίματος καθώς για μια μονάδα αιμοπεταλίων χρειάζονται περίπου 5 φιάλες αίματος. Κάθε φιάλη είναι πολύτιμη. Μπορείτε να προσέλθετε στο Νοσοκομείο και να αιμοδοτήσετε αναφέροντας το όνομα του ασθενή. Φυλακούρης Γεώργιος του Εμμανουήλ"

Σχετικά με τον νεαρό συμπατριώτη μας Φυλακούρη Γιώργο ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Ρόδου και ο οποίος έχει ανάγκη χορήγησης αιμοπεταλίων από το συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον, τονίζονται τα παρακάτω τόσο για την ορθή ενημέρωση όσο και προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως και ταλαιπωρίας οποιουδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει.

● Το παιδί χρειάζεται μετάγγιση σημαντικής ποσότητας αιμοπεταλίων
● Τα αιμοπετάλια είναι ένα από τα συστατικά του αίματος και η χορήγηση τους προς αυτόν που τα έχει ανάγκη πρέπει γίνεται άμεσα (μέσα σε διάστημα 1-2 ωρών). Όπως καταλαβαίνεται είναι αδύνατον κάποιος εθελοντής αιμοπεταλιοδότης να δώσει αιμοπετάλια σε νοσοκομείο των Αθηνών για να χορηγηθούν αυτά εντός του επιθυμητού χρονικού ορίου σε ασθενή στη Ρόδο.
● Στο νοσοκομείο της Λέρου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η δυνατότητα ΟΥΤΕ της αιμοδοσίας αλλά ΟΥΤΕ και της αιμοπεταλιοδότησης.
● Στο νοσοκομείο της Ρόδου υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης αιμοπεταλίων από κοινές μονάδες αίματος που συλλέγονται από εθελοντές, και όχι μόνο, αιμοδότες.
● Για να εξασφαλιστεί ο επιθυμητός αριθμός αιμοπεταλίων και να συμπληρωθεί μία (1) μονάδα αιμοπεταλίων προς χορήγηση στον ασθενή που τα έχει ανάγκη θα πρέπει να υπάρχουν πέντε περίπου μονάδες ολικού αίματος σαν αυτές που δίνουμε στις εθελοντικές αιμοδοσίες.
● Η μόνη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ που μπορεί να έχει ο νεαρός συμπατριώτης μας αυτή την στιγμή είναι να προσέλθει ένας ικανοποιητικός αριθμός εθελοντών αιμοδοτών στο νοσοκομείο της Ρόδου και να αιμοδοτήσουν στο όνομα του (Γεώργιος Φυλακούρης του Εμμανουήλ) για να προχωρήσει έτσι άμεσα η διαδικασία αμοπεταλιοαφαίρεσης και χορήγησης τους στον νεαρό συμπατριώτη μας.
● Ο τοπικός σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αριθμός μονάδων αίματος για το παιδί όμως οι συνθήκες και οι τεράστιες ανάγκες αίματος σε όλη τη χώρα απαιτούν να προχωρήσουν όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην παραπάνω διαδικασία

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί