Δήμαρχος Σύμης προς Δωδεκανησιακή ομοσπονδία Αυστραλίας: Η νοσταλγία σας είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει τα γεωγραφικά σύνορα

Δήμαρχος Σύμης προς Δωδεκανησιακή ομοσπονδία Αυστραλίας: Η νοσταλγία σας είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει τα γεωγραφικά σύνορα

Δήμαρχος Σύμης προς Δωδεκανησιακή ομοσπονδία Αυστραλίας: Η νοσταλγία σας είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει τα γεωγραφικά σύνορα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας απευθύνει τον κάτωθι χαιρετισμό προς τη Δωδεκανησιακή ομοσπονδία Αυστραλίας για την 7η Μαρτίου:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες της Δωδεκανήσου,

Θα ήθελα καταρχάς να σας συγχαρώ για την ομοψυχία και το πνεύμα συσπείρωσης που επιδεικνύετε στην μακρινή Αυστραλία.

Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, όμως οι καρδιές σας χτυπούν δυνατά για την Ελλάδα και τα νησιά μας.

Η νοσταλγία σας είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει τα γεωγραφικά σύνορα, ώστε να κρατάτε τις παραδόσεις άθικτες και ακέραιες στο πέρασμα του χρόνου.

Η απότιση φόρου τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία των νησιών μας, είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της ομοθυμίας που σας διακατέχει και σας καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού, όπου κι αν βρίσκεστε.

Η 7η Μαρτίου του 1948, ημέρα που ενσωματώθηκαν τα Δωδεκάνησα στη χώρα μας, ήταν ο επίλογος μιας πράξης που έθεσε τα γεωγραφικά σύνορα της χώρας μας, όπως τα ξέρουμε σήμερα, και τέθηκε ο τελευταίος κρίκος στην εθνική μας ολοκλήρωσης.

Ήταν μια εκκρεμότητα που ανέμεναν οι πρόγονοι μας και ολοκληρώθηκε επίσημα στις 7 Μαρτίου του 1948 με πανηγυρικές εκδηλώσεις που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.

Πολλώ δε μάλλον στην μακρινή Αυστραλία

που χάρη σε σας κρατάτε ζωντανές τις μνήμες και τις παραδόσεις, διδάσκοντας στις επόμενες γενιές τη σημασία της αποτισης φόρου τιμής σε όσους αγωνίζονται για την ελευθερία της χώρας μας, όσους βρίσκονται στο κάδρο των αθάνατων ηρώων.

Σας εύχομαι ολόψυχα να είστε καλά, μονιασμένοι, υγιείς και να συνεχίσετε ακόμα πιο ενεργά τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις της ομοσπονδίας σας και, τέλος, να κρατήσετε άθικτες τις μνήμες του ενδόξου ιστορικού μας παρελθόντος.

Με τιμή,

Ο δήμαρχος Σύμης
Λευτέρης Παπακαλοδούκας

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου