Εκτεταμένες παρεμβάσεις θα γίνουν στο Φαληράκι

Εκτεταμένες παρεμβάσεις  θα γίνουν στο Φαληράκι

Εκτεταμένες παρεμβάσεις θα γίνουν στο Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2226 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε σχετική μελέτη για έργα ύψους 750.000 ευρώ

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στις οδούς και στα πεζοδρόμια του Φαληρακίου, ύψους 750.000 ευρώ, πρόκειται να προβεί ο δήμος Ρόδου.

Η έγκριση της μελέτης και η κατάρτιση των όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε ήδη από την οικονομική επιτροπή του δήμου Ρόδου.

Τα έργα
Τα έργα που θα εκτελεστούν, όπως περιγράφονται στην τεχνική έκθεση είναι τα εξής:
«Η παρούσα μελέτη συντάχθηκε με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση τουριστικής περιοχής στο Φαληράκι.

Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση κόμβου στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Απόλλωνος στο Φαληράκι, την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Απόλλωνος, την πλακόστρωση πεζοδρομίων και τον ηλεκτροφωτισμό τμήματος της οδού Αγίου Νεκταρίου, τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιοχή, καθώς και την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Η δημιουργία κόμβου στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Απόλλωνος κρίνεται απαραίτητη, καθώς στο σημείο αυτό συμβάλλουν δύο διασταυρούμενες οδοί και έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς πολλά ατυχήματα. Σχέδιο χάραξης κόμβου στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Απόλλωνος.

Η χάραξη του κόμβου έχει γίνει σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και έχει ελεγχθεί από το Τμήμα Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας του Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.

Κατασκευάζεται κεντρική νησίδα του κυκλικού κόμβου (ROUND ABOUT) καθώς και νησίδες διαχωρισμού της κυκλοφορίας σε κάθε οδό που συμβάλλει στον κόμβο.

Το υλικό επίστρωσης του κόμβου θα είναι από κυβόλιθους. Ο πρώτος περιμετρικός δακτύλιος θα επιστρωθεί με κυβόλιθο πορφυρίτη, ο δεύτερος και ο τρίτος με γκρι κυβόλιθο. Περιμετρικά του δακτυλίου και μέχρι τις διαβάσεις, οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες από λευκό (συννεφόπετρα) και μαύρο κυβόλιθο, θα γίνει επίστρωση με γκρι κυβόλιθο Καβάλας.

Τμήμα της οδού Απόλλωνος και συγκεκριμένα από τη συμβολή με την Ερμού και μέχρι τον κυκλικό κόμβο θα πεζοδρομηθεί

Όσον αφορά την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Απόλλωνος, αυτή θα πραγματοποιηθεί με επιστρώσεις κυβόλιθων, σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που ακολουθεί.

Σχεδιάγραμμα πλακόστρωσης τμήματος της οδού Απόλλωνος που καταλήγει στον κόμβο θα πραγματοποιηθεί επίστρωση με γκρι κυβόλιθους Καβάλας και θα έχει 6 νησίδες των δυο μέτρων πλάτους (ισομοιρασμένες στο μήκος της οδού) με κυβόλιθο μπορντό Πορφυρίτη.

Όλοι οι κυβόλιθοι (γκρι Καβάλας, πορφυρίτης, συννεφόπετρα) θα είναι διαστάσεων 10x1 Οχ 5 εκ. πάχος. Οι κυβόλιθοι θα τοποθετηθούν πάνω σε υπόστρωμα από σκυρόδεμα, σε πάχος μεγαλύτερο από 15cm, οπλισμένο με δυνατό δομικό πλέγμα. Η συγκόλληση τους θα γίνει με την χρήση λάσπης τσιμέντου.

Οι αναλογίες των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της πρέπει να ενδείκνυνται για τον σκοπό αυτό και επίσης να έχουν, όπου αυτό απαιτείται, την σήμανση ΟΕ. Η αρμολόγηση (το συμπλήρωμα των κενών μεταξύ των γρανιτοκυβόλιθων) θα γίνει με την ίδιο: λάσπη.

Οι αρμοί δεν πρέπει να έχουν σχισμέςπή οπές γιατί μπορεί μέσα από αυτές να εισχωρήσει νερό και με την διάβρωση και τη διαστολή να προκληθούν φθορές και αποκολλήσεις στο πλακόστρωτο. Η τοποθέτηση των γρανιτοκυβόλιθων θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένους έμπειρους τεχνίτες πέτρας.

Όσον αφορά την πλακόστρωση των πεζοδρομίων επί της οδού Αγίου Νεκταρίου, αυτή θα γίνει με πλάκα Καβάλας ορθογωνισμένη πλευράς άνω των 25 εκ., και με μπορντούρα από κίτρινο κυβόλιθο διαστάσεων 22X11X6 cm έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία με τα υφιστάμενα πεζοδρόμια της περιοχής.

Επίσης κατασκευάζεται νέο πεζοδρόμιο μήκους 50,00 μ., περίπου και πλάτους 1,50 μ., περίπου στη συμβολή των οδών Αγ. Νεκταρίου και Απόλλωνος με κατεύθυνση προς την οδό Ποσειδώνος.

Αντικαθίσταται υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης από σωλήνα αμιάντου με νέο αγωγό διαμέτρου Φ200 (βλ. σχέδιο Τ - 1 θέση Α- 1’).

Επίσης κατασκευάζεται νέο δίκτυο ύδρευσης με αγωγό Φ125 από την συμβολή της οδού Ερμού με την οδό Απόλλωνος και κατά μήκος της οδού Απόλλωνος μέχρι την συμβολή της με την οδό Ποσειδώνος.

Από τη συμβολή της οδού Αγίου Νεκταρίου με Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου και σε απόσταση περίπου 55 μέτρων προς Ρόδο υπάρχει ρέμα σχεδόν παράλληλα με την οδό Αγίου Νεκταρίου (βλ. απόσπασμα αεροφωτογραφίας από το Google Earth).

Το ρέμα αυτό καταλήγει σε ένα τεχνικό έργο κάθετα στην οδό 7 Απόλλωνος που στη συνέχεια υπογείως της οδού αυτής πηγαίνει στην πλατεία μπροστά από το περίπτερο και κάτω από την πλατεία και υπογείως κάτω από την οδό Αγίου Νεκταρίου όπου εκβάλει στη θάλασσα.

Κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων με αγωγό Φ 630 παράλληλα με τον υφιστάμενο, και κατά μήκος της οδού Απόλλωνος με ροή από τη συμβολή της οδού Ήρας μέχρι την πλατεία όπου θα γίνει ο κυκλικός κόμβος. Ο αγωγός αυτός θα καταλήγει στο ανωτέρω ρέμα που διέρχεται κάτω από την πλατεία και καταλήγει στη θάλασσα.

Κατασκευάζεται αγωγός λυμάτων Φ 200 με κατεύθυνση από τη συμβολή της οδού Απόλλωνος με την οδό Ερμού (Φρεάτιο A 13.3 σχέδιο ΔΕΥΑΡ) όπου συνδέεται με το φρεάτιο A 13.0 στην πλατεία στην οδό Απόλλωνος.

Επίσης κατασκευάζεται νέος αγωγός λυμάτων όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο της ΔΕΥΑΡ από το φρεάτιο Α11.16.7 επί της οδού Απόλλωνος με κατεύθυνση προς την οδό Ποσειδώνος μέχρι το φρεάτιο Α11.16».

Διαβάστε ακόμη

Δήλωση δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για τη σημερινή συνάντησή του με τον Αντ. Καμπουράκη

Συνεδριάζει αύριο η δημοτική επιτροπή του δήμου Ρόδου

Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας στο Νότιο Αιγαίο

Η Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων FEVR στη Ρόδο

Διακοπή υδροδότησης αύριο στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην Ιαλυσό λόγω βλάβης

Νέο Δ.Σ. στο τμήμα Δωδεκανήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η)

Κάλεσμα του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου σε απεργία και μαζική συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Διακανονισμός οφειλών στη ΔΕΥΑΡ και ηλεκτρονικά