Αλβανός «έπεισε» Ελληνίδα να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά

Αλβανός «έπεισε» Ελληνίδα να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά

Αλβανός «έπεισε» Ελληνίδα να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3447 ΦΟΡΕΣ

Για ηθική αυτουργία στην παραλαβή δέματος που περιείχε 380 γραμμάρια ηρωίνης, κατηγορείται 27χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Ο αλλοδαπός, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, φέρεται να έπεισε 27χρονη Ελληνίδα να παραλάβει το δέμα, στέλνοντάς της μάλιστα και φωτογραφίες από το σημείο όπου βρίσκονταν να ναρκωτικά, και ενώ ο ίδιος ήταν έγκλειστος στη φυλακή για άλλη υπόθεση!

Ο 27χρονος χθες δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την υπόθεση αυτή, μετά από ποινική διαπραγμάτευση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της συμμετοχής του σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Σε ό,τι αφορά την 27χρονη η υπόθεση έχει ως προς αυτήν διαχωριστεί. Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη της 27χρονης στις 28 Ιανουαρίου 2020 το μεσημέρι από αστυνομικούς της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολίας εντοπίστηκε ύποπτο δέμα (σακούλα) στην περιοχή «ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» Ρόδου, όπου με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

«ΓΚΟΡΝΤΟΝ» διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ναρκωτική ουσία. Το δέμα τέθηκε σε ελεγχόμενη παρακολούθηση και με τη συνδρομή αστυνομικών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών Υ.Α. Ρόδου το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2020 εντοπίστηκε και συνελήφθη η 27χρονη, η οποία παρέλαβε το δέμα από τη ρόδα ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου της Ρόδου.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το πακέτο περιείχε:

α) μία πλαστική συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων τριάντα πέντε (335) γραμμαρίων και

β) μία (01) πλαστική συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους σαράντα πέντε (45) γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της 26χρονης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) μία (01) ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης,

β) μία (01) πλαστική συσκευασία με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,

γ) δέκα (10) ναρκωτικά δισκία πιθανότατα MDMA,

δ) δύο (02) πλαστικές κάρτες με υπολείμματα ηρωίνης και

ε) το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα (250 €) ευρώ.

Όλα τα ευρήματα και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ από την προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου προέκυψε πως την 27χρονη έστειλε να παραλάβει το δέμα ο 27χρονος αλλοδαπός ο οποίος μάλιστα της είχε προωθήσει στο κινητό της τηλέφωνο με φωτογραφία από το σημείο όπου βρισκόταν το πακέτο.

Σημειώνεται πως το διάστημα εκείνο ο αλλοδαπός βρισκόταν έγκλειστος στη φυλακή για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών για την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης. Μετά την απολογία του και για αυτή την υπόθεση ο 27χρονος Αλβανός είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά