Μάνα και κόρη στην Κάρπαθο έγραψαν μαζί ένα βιβλίο ποίησης!

Μάνα και κόρη στην Κάρπαθο  έγραψαν μαζί  ένα βιβλίο ποίησης!

Μάνα και κόρη στην Κάρπαθο έγραψαν μαζί ένα βιβλίο ποίησης!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 624 ΦΟΡΕΣ

Το «Συναπάντημα Ψυχής» αποτελεί την ποιητική συνάντηση μητέρας και κόρης, που θα μιλήσει στις καρδιές κάθε γενιάς. Η αγάπη και η συμπόνια τους για τον άνθρωπο, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω απ’ αυτό το εμπνευσμένο και πρωτότυπο βιβλίο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο βιβλία σε 1! Με προλόγους , περιεχόμενα , βιογραφικά και των δύο ποιητριών, της Ευαγγελίας Θεοχαρίδη και της κόρης της Φωτεινής .Προλογίζουν ο Ευάγγελος Ηλιόπουλος τα ποιήματα της μητέρας και ο Κωστής Πιπέρης τα ποιήματα της κόρης, Φωτεινής Θεοχαρίδη.

Ο Ευάγγελος Ηλιόπουλος προλογίζει τα ποιήματα της Ευαγγελίας Θεοχαρίδη και αναφέρει:
«Εάν η ποίηση είναι η ορθή τέχνη των λέξεων, τότε χριστιανική ποίηση σημαίνει βαθιά πίστη. Μερικοί άνθρωποι συγκινούνται ιδιαίτερα με έμμετρους στίχους ενός κειμένου παρά με τον πεζό λόγο, ο οποίος όπως λένε τους γίνεται βαρετός. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι, οι στίχοι με πολύ λιγότερα λόγια εκφράζουν πολλά και ποικίλα νοήματα και αισθήματα, όταν μάλιστα στερεώνονται πάνω από τον φιλοσοφικό λόγο και σχήμα, που πολλές φορές γίνεται τραγούδι ο στίχος και με μεγάλη ευκολία προφέρεται από μικρούς και μεγάλους.

Με αγαθή πρόθεση να διηγηθεί η ποιήτρια Κυρία Ευαγγελία Θεοχαρίδη μερικά γεγονότα, φυσικά, ψυχικά και πνευματικά και ζητώντας πάντοτε τη θεία βοήθεια επιχείρησε να συνθέσει μερικά ποιήματα αναφερόμενη σε διάφορα φυσικά, φιλοσοφικά και πνευματικά φαινόμενα και καταστάσεις, των οποίων το περιεχόμενο θα κρίνει το εκλεκτό και από «φόβο θεού πίστεως και αγάπης» εμπνεόμενο ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα και κάθε καλόπιστη και ευγενική ανθρώπινη ύπαρξη, που θα θελήσει να εντρυφήσει στα ποιήματα του εν λόγω βιβλίου.

«Με την ελπίδα πως από αυτούς τους στίχους μου, θα προκύψει ψυχική και πνευματική ωφέλεια σε όσους θα διαβάσουν το παρόν βιβλίο, παρακαλώ όλους να δεχθούν την ποιητική αυτή συλλογή και με ευμένεια να κρίνουν την ευγενή προσφορά και αγαθή πρόθεση του έργου αυτού, με τη βεβαίωση πως θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Εύχομαι αυτή η ποιητική συλλογή ίλεως να γίνει για όλους τους ανθρώπους σε αυτούς τους έσχατους και χαλεπούς χρόνους και καιρούς που περνάμε».

Με εκτίμηση και σεβασμό στη Δημιουργό του παρόντος βιβλίου κ. Ευαγγελία Θεοχαρίδη, Ευάγγελος Ηλιόπουλος Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας.
Η Φωτεινή Θεοχαρίδη έγραφε από τότε που θυμάται τον εαυτό της διηγήματα δοκίμια και κυρίως ποιήματα. Είναι βρεφονηπιοκόμος, ζει και εργάζεται στην ακριτική αλλά πάντα όμορφη Κάρπαθο. Εκτός από τη γραφή, αγαπάει πολύ τις κατασκευές, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, και τη διακόσμηση. Οι «Δροσοστάλες Σκέψεις» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή που εξέδωσε τον Αύγουστο του 2020.

Η μητέρα της Ευαγγελία Θεοχαρίδη γεννήθηκε στην Αιθιοπία και έζησε στην Κάρπαθο φέρνοντας στον κόσμο έξι παιδιά. Ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία, τις κατασκευές και την ποίηση.
Το «Συναπάντημα Ψυχής» είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή που αποτελεί μια συνάντηση ψυχής με την κόρη της Φωτεινή που επίσης ασχολείται με την ποίηση.

Πηγή: karpathiakanea

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)