Στη Ρόδο σήμερα Χαρδαλιάς και Θεμιστοκλέους για το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο

Στη Ρόδο σήμερα Χαρδαλιάς και Θεμιστοκλέους για το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο

Στη Ρόδο σήμερα Χαρδαλιάς και Θεμιστοκλέους για το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 981 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται να λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα

Στη Ρόδο, όπου θα ενημερωθούν για την πορεία εργασιών του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου της Ρόδου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας, θα βρίσκονται σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς που έχουν γίνει, το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο θα είναι έτοιμο για λειτουργία τη Δευτέρα, γεγονός που θα επιταχύνει σημαντικά τους εμβολιασμούς στην περιοχή μας.

Επί του θέματος, πρόκειται μάλιστα να γίνουν σχετικές δηλώσεις σήμερα, από τον κ. Ν. Χαρδαλιά, τον κ. Μ. Θεμιστοκλέους και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο.

Σε δηλώσεις της, τις προηγούμενες ημέρες, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χ. Γιασιράνη είχε κάνει γνωστό ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου, ανοίγει τις πύλες του το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο, που ως γνωστόν βρίσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλιθέας, στο οποίο θα λειτουργήσουν 24 νέες εμβολιαστικές γραμμές για να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο. Το εμβολιαστικό κέντρο θα δουλεύει από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

Μάλιστα, όπως έχουν πληροφορηθεί, τα ραντεβού για τον μήνα Μάιο έχουν εξαντληθεί όλα και είπε: «Αυτό μας δίνει μία μεγάλη αισιοδοξία γιατί ο κόσμος πραγματικά στη Ρόδο θέλει να εμβολιαστεί και είναι και η επιβεβαίωση ότι ήμασταν προς τη σωστή κατεύθυνση και η διεκδίκησή μας και η απαίτησή μας από την κυβέρνηση για να γίνει αυτό το εμβολιαστικό κέντρο ήταν απολύτως στοχευμένη και ιδού το αποτέλεσμα».

Είπε, ακόμη, ότι, τις τελευταίες ημέρες, πραγματικά έχει ξεμπλοκάρει αρκετά το σύστημα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς ούτως ώστε απρόσκοπτα και με την επιλογή πλέον να μπορεί ο καθένας να εμβολιάζεται όσο πιο σύντομα γίνεται.

Στο Νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργούν πολλές γραμμές, τέσσερις για τη Pfizer, δύο AstraZeneca, ενώ έχουν αυξηθεί και οι γραμμές της Johnson & Johnson που επειδή το εμβόλιο είναι μονοδοσικό διευκολύνει πάρα πολύ στην επιτάχυνση του εμβολιασμού.

Και δήλωσε η ίδια: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ευτυχείς γιατί και εμείς έχουμε συμβάλει στην επιτάχυνση των εμβολιασμών, διαθέτοντας στο Νοσοκομείο της Ρόδου τις δύο νοσηλεύτριες που υπηρετούν στην Περιφέρεια και από τις αρχές Απριλίου βρίσκονται στο Νοσοκομείο της Ρόδου συνδράμοντας και ενισχύοντας τις εμβολιαστικές γραμμές».

Όσο για το mega εμβολιαστικό, τόνισε ότι τη διαχείρισή του την έχει αποκλειστικά το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που έχει φροντίσει να τοποθετήσει το ενδεδειγμένο προσωπικό σε όλες τις βάρδιες, προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχιστεί πια ο εμβολιασμός στη Ρόδο.

Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε συμπίπτει με το άνοιγμα του τουρισμού και από το χειμώνα ζητούσαν από την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στους εργαζομένους και τους επαγγελματίες στον τουρισμό και την εστίαση γιατί ακριβώς είναι η δραστηριότητα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιφέρειά μας.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι ξενοδόχοι και όλοι οι κλάδοι που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό, είχαν την απαίτηση αυτή και τους ενίσχυσαν αυτή την αγωνία οπότε τώρα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστεί όποιος θέλει όποτε θέλει και να πάει με υγειονομική ασφάλεια να εργαστεί φέτος το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου