Γ. Χατζημάρκος: Στόχος να εμβολιαστεί το 60% των Ροδιτών έως τις 25 Ιουνίου

Γ. Χατζημάρκος: Στόχος να εμβολιαστεί  το 60% των Ροδιτών έως τις 25 Ιουνίου

Γ. Χατζημάρκος: Στόχος να εμβολιαστεί το 60% των Ροδιτών έως τις 25 Ιουνίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 662 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδο, που άνοιξε χθες τις πύλες του και θα διαθέτει 24 γραμμές εμβολιασμού, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου και κατόπιν επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμνασίου Καλλιθέας όπου και φιλοξενείται το κέντρο, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την άψογη οργάνωση που υπάρχει τονίζοντας ότι στόχος είναι μέχρι και τις 25 Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 60% του ντόπιου πληθυσμού.
Μάλιστα έκανε γνωστό ότι όλα τα ραντεβού μέχρι και το τέλος του μήνα έχουν εξαντληθεί, προσθέτοντας ότι σήμερα τα νησιά μας βρίσκονται περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες πιο πάνω από τον μέσο όρο του ποσοστού εμβολιασμού της χώρας.

«Σήμερα λειτουργεί στο κλειστό γήπεδο της Καλλιθέας το ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο μετά από την πρόταση της περιφέρειας και τον αγώνα που δώσαμε για την κατασκευή του και χαίρομαι πολύ γιατί η πρότασή μας έγινε δεκτή και ο αγώνας που δώσαμε είχε αποτελέσματα.
Οι γραμμές λειτουργούν με αθρόα προσέλευση και με ομαλότατη ροή. Ήμουν το πρωί εκεί. Τι έχει να ζηλέψει αυτό το ιατρικό

κέντρο; Τίποτα δεν έχει να ζηλέψει η Ελλάδα από τις πολύ προηγμένες χώρες. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη χώρα μου. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα όλη η κρατική μηχανή δούλεψε πολύ καλά συντονισμένα και έφερε πολύ καλό αποτέλεσμα.

Είναι εξαιρετικό το επίπεδο οργάνωσης. Είναι το πρόσωπο μίας σύγχρονης κρατικής μηχανής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος καλώντας τους συμπατριώτες μας για μία ακόμα φορά να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
Μιλώντας για την ανταπόκριση που υπάρχει δήλωσε: «Τα ραντεβού στο κέντρο μέχρι το τέλος Μαΐου έχουν όλα κλειστεί αλλά ο Ιούνιος είναι στη διάθεση όλων των συμπολιτών μας για κατοίκους και εργαζομένους που έρχονται στο νησί για να δουλέψουν το καλοκαίρι. Βάζουμε έναν φιλόδοξο στόχο μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου να έχουμε πιάσει ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Θα μας ικανοποιούσε το 60%. Θα τον διεκδικήσουμε τον στόχο αυτό.
Σήμερα τα νησιά μας είναι περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες σε ποσοστό εμβολιασμού πάνω από τον μέσο όρο της χώρας. Τα μικρά νησιά προηγήθηκαν, τα μεσαία νησιά ακολούθησαν και έμειναν τα μεγάλα».

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε, τέλος, ότι η επιχείρηση εμβολιασμού έχει να κάνει με την προστασία της δημόσιας υγείας και τον τουρισμό, ενώ έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υλοποιηθεί και μία εκστρατεία για τον εμβολιασμό σε τοπικό επίπεδο. Όπως είπε μάλιστα, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όλοι έχουμε μερίδιο της απόφασης και της ευθύνης.

Δημόσια έργα
Στο πλαίσιο των δηλώσεών του αναφέρθηκε και στην αλλαγή του νομικού πλαισίου για τη δημοπράτηση των δημόσιων έργων που θα ισχύσει από 1 Ιουνίου, μετά τις δυσχέρειες που είχε προκαλέσει ο προηγούμενος νόμος.
Μάλιστα με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι η περιφέρεια κατάφερε να δημοπρατήσει μέσα σε διάστημα τριών μηνών, από τον Φεβρουάριο δηλαδή μέχρι και σήμερα συνολικά 45 μεγάλα έργα στα νησιά μας.
«Ο προηγούμενος νόμος για τα δημόσια έργα ήταν ο 4412/2016.

Αμέσως μετά είχαμε 12 μήνες αδράνειας καθώς μετά την ψήφισή του υπήρξε ένα μεγάλο κενό για να χτιστούν οι νέες διαδικασίες κ.λπ. ήταν πολύ βαριά η γραφειοκρατία για τη δημοπράτηση ακόμα και μικρών έργων και ήταν έντονο το αίτημα για να βελτιωθεί ως προς τη γραφειοκρατία το περιβάλλον.

Το νομικό πλαίσιο άλλαξε και την 1η Ιουνίου εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις του και η περιφέρειά μας δεν έχει την αγωνία αν με την έναρξη εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου υπάρξει ξανά μικρή η μεγάλη καθυστέρηση στο χτίσιμο των νέων κανόνων δημοπράτησης γιατί μέχρι και σήμερα από το Φεβρουάριο έχουμε δημοπρατήσει τον αριθμό ρεκόρ των 45 έργων.

Πρόκειται για μεγάλα έργα στα νησιά μας. και είμαι πολύ περήφανος γι΄αυτό καθώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα τόσο μικρή υπηρεσία σε προσωπικό να βγάζει με αυτό τον ρυθμό έργα κάθε κατηγορίας χρήσιμα στην κοινωνία.
Η περιφέρεια μας στέκεται πολύ ψηλά αλλά μπορούμε να πάμε και ψηλότερα» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και ευχαρίστησε δημόσια τους συνεργάτες του για την επίδοση της περιφέρειας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Ρόδο
Ο περιφερειάρχης ρωτήθηκε και για τη διήμερη επίσκεψη (χθες και σήμερα) του υπουργού Δικαιοσύνης στη Ρόδο αναφορικά με το θέμα λειτουργίας του Κτηματολογίου. Απαντώντας δήλωσε τα εξής: «Είμαστε μία περιοχή που σε πολλά θέματα έχουμε πολλές αρνητικές πρωτιές. Υπάρχει αρρωστημένη νοοτροπία από κόσμο που βλέπει σε κάθε θέμα της επικαιρότητας την ευκαιρία να κτίσει σε ένα έδαφος που δεν είναι… συλλογικό.
Ένα θέμα σαν και αυτό έχει χρεωθεί με έναν χυδαίο τρόπο στον δήμο και την περιφέρεια.
Ο δήμος Ρόδου χωρίς να έχει καμία υποχρέωση έκανε δώρο ένα κτήριο 1.500 τετραγωνικών. Όχι μόνο ευχαριστώ δεν άκουσε αλλά και τι δεν του έχουνε σύρει.

Η περιφέρεια έκανε μία μελέτη, δημοπράτησε σε χρόνο ρεκόρ το έργο και τι δεν μας έχουν σύρει.
Όσοι νομίζουν ότι θα μας δίνουν εντολές με βάση τις δικές τους δημόσιες σχέσεις για να υλοποιούμε είναι γελασμένοι. Από εμένα ζητούν να δώσω εντολή στις υπηρεσίες και να υπαγορεύσω το πόρισμα των υπηρεσιών.
Τον Νοέμβριο του 2019 που οι ίδιες υπηρεσίες έκριναν ότι η γέφυρα στο Χαράκι έπρεπε να κλείσει, είπα το εξής: δεν υπάρχει πολιτικό κόστος. Αυτή η αντίληψη μόνο δεινά έχει φέρει στη χώρα μας. Η συνείδησή μας λέει να κάνουμε αυτό που πρέπει.
Τότε δεν έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να φέρουν άλλο πόρισμα που να είναι μια χαρά.
Αυτό μας λένε τώρα όσοι αρθρογραφούν. Να πειστεί η περιφέρεια και ο δήμος να αλλάξουν τα πορίσματά τους. Τα πορίσματά μας δεν αλλάζουν» είπε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε:

«Γίνεται μία τεράστια πολιτική εκμετάλλευση παράλληλα με την αγωνία που υπάρχει και κάποιοι θέλουν να μονοπωλήσουν τον τίτλο του ευαίσθητου. Και εμείς ως φορέας έχουμε επιπτώσεις όπως και η κοινωνία. Έχουμε μεγάλα δημόσια έργα που είναι σταματημένα γιατί δεν λειτουργεί το Κτηματολόγιο.
Έχουμε την ίδια αγωνία με την κοινωνία. Θέλουμε το συντομότερο δυνατό να λειτουργήσει και λέμε ότι από πλευράς μας έχει γίνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και πολύ περισσότερο.

Με χαρά θα υποδεχτούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης να του εξηγήσουμε ότι αυτός είναι ο ρόλος μας, τον έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ αλλά παράλληλα έχουμε ξεπεράσει τα όρια της αντοχής και της υπομονής μας και είμαστε στο σημείο λίγο πριν σπάσει αυτό. Κάντε τη δουλειά σας με τα ίδια αντανακλαστικά όπως η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου…»

63 διεθνείς πτήσεις το Σάββατο
Τέλος, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην πορεία της τουριστικής κίνησης η οποία αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται στα νησιά μας. Ειδικότερα έκανε γνωστό ότι το Σάββατο 22 του μήνα είχαμε 63 διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμιά μας και συγκεκριμένα στα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη.
«Σταθερά ανεβάζουμε στροφές κάθε μέρα κερδίζουμε βήμα βήμα την προσπάθεια να πάρουμε πίσω τη σεζόν και τη ζωή που είχαμε σε όλα τα μέτωπα.

Το ενδιαφέρον παραμένει τεράστιο. Είναι πολύ μεγάλης σημασίας το ότι η Ευρώπη συμφώνησε με το πιστοποιητικό, άρα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου που θα είναι σε κυκλοφορία θα βοηθήσει πάρα πολύ.
Θα δώσει και τη δυνατότητα σε πολύ περισσότερο κόσμο να ταξιδέψει με αίσθημα ασφάλειας.
Εμείς παρέχουμε αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες μας, το ξέρουν αυτό» είπε ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών