Παρέμβαση του Μ. Κόνσολα για να ισχύσει το αφορολόγητο και ακατάσχετο στις ενισχύσεις των επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο

Παρέμβαση του Μ. Κόνσολα για να ισχύσει το αφορολόγητο και ακατάσχετο στις ενισχύσεις των επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο

Παρέμβαση του Μ. Κόνσολα για να ισχύσει το αφορολόγητο και ακατάσχετο στις ενισχύσεις των επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Να θεσπιστεί και για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, αλλά και στους άλλους κλάδους το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης από τα προγράμματα των Περιφερειών, σε αυτή τη συγκυρία, ζητά με παρέμβασή του στο Υπουργείο Οικονομικών ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι υπάρχουν προγράμματα που οι δικαιούχοι αναμένουν να λάβουν οικονομική ενίσχυση όπως π.χ. το πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «ΝΗΣΙδΑ», για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδημία covid – 19, αλλά και ανάλογο πρόγραμμα ενίσχυσης που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Στα προγράμματα, όμως, των Περιφερειών δεν υπάρχει πρόβλεψη για το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο των ενισχύσεων στις μικρές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να ισχύσει ό, τι ακριβώς ισχύει και για τις επιχειρήσεις εστίασης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση, μέσα στον Απρίλιο, κατέθεσε τροπολογία με την οποία θεσπίστηκε το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης στις επιχειρήσεις εστίασης, για την προμήθεια πρώτων υλών και για την παροχή ρευστότητας στην προσπάθεια επανεκκίνησής τους.

Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ερώτηση

Προς Κύριο Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Θέσπιση αφορολόγητου και ακατάσχετου των προγραμμάτων των περιφερειών για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»

Κύριε Υπουργέ,

Η κυβέρνηση, ορθότατα μέσα στον Απρίλιο, κατέθεσε τροπολογία με την οποία θεσπίστηκε το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης στις επιχειρήσεις εστίασης, για την προμήθεια πρώτων υλών και για την παροχή ρευστότητας στην προσπάθεια επανεκκίνησής τους.

Είναι δεδομένο ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, αλλά και στους άλλους κλάδους χρειάζονται, όσο ποτέ άλλοτε, την οικονομική ενίσχυση σε αυτή τη συγκυρία.

Πρέπει, όμως, για λόγους ισονομίας να ισχύσει και για αυτές το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης, ιδιαίτερα στα προγράμματα των Περιφερειών για τα οποία δεν υφίσταται ανάλογη πρόβλεψη.

Ενδεικτικά, υπάρχουν προγράμματα που οι δικαιούχοι αναμένουν να λάβουν οικονομική ενίσχυση όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «ΝΗΣΙδΑ», για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδημία covid – 19 αλλά και ανάλογο πρόγραμμα ενίσχυσης που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Είναι αναγκαίο και για τα δύο αυτά προγράμματα, όπως και για ανάλογα προγράμματα περιφερειών σε αυτή τη συγκυρία, να θεσπιστεί το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης, όπως ισχύει και για την οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις εστίασης.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα θεσμοθετείται το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στα προγράμματα των Περιφερειών, όπως θα ισχύσει και για τις επιχειρήσεις εστίασης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»