Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 235.000 ευρώ για τις 60 «έξυπνες στάσεις» της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ»

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 235.000 ευρώ  για τις 60 «έξυπνες στάσεις» της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ»

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 235.000 ευρώ για τις 60 «έξυπνες στάσεις» της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8246 ΦΟΡΕΣ

Μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»

Το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση και λειτουργία 60 τουλάχιστον «έξυπνων στάσεων» της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» στο νησί της Ρόδου, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο νησί της Ρόδου που θα αναβαθμίσει τις δημοτικές μας συγκοινωνίες και το οποίο θα αγγίξει τα 235.000 ευρώ. Οι 85.000 από το ποσό αυτό, θα διατεθούν από τους πόρους του Δήμου της Ρόδου και θα αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, τη μεταφορά και τοποθέτηση στάσεων στο νησί μας.

Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των 60 «έξυπνων στάσεων» αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον πρόεδρο της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» και δημοτικό σύμβουλο Ρόδου κο Δημήτρη Τσίκκη.
Συγκεκριμένα, θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση νέων στεγάστρων σε ισάριθμες στάσεις λεωφορείων εντός της πόλεως Ρόδου και στον οδικό άξονα Ρόδου – Αεροδρομίου.

Οι «έξυπνες στάσεις» πέραν της προστασίας από τον ήλιο και την βροχή θα παρέχουν προς το επιβατικό κοινό πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των λεωφορείων. Το σύστημα της τηλεματικής που θα εγκατασταθεί, θα ενημερώνει τους επιβάτες για τον χρόνο αναμονής τους στη στάση, προκειμένου να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, για τον προορισμό τους. Οι ψηφιακές πλατφόρμες που θα τοποθετηθούν θα είναι ενημερωμένες ανά πάσα στιγμή και θα ενημερώνουν με ακρίβεια τους επιβάτες.
«Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ρόδου, από τη ΔΕΣ «ΡΟΔΑ», με την αξιοποίηση και των νέων τεχνολογιών.

Είμαστε αισιόδοξοι, ότι με δουλειά επιμονή, νοικοκυριό και μεθοδικότητα, όπως ζήτησε και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, η ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας δημοτικής αρχής θα γυρίσει σελίδα και θα λειτουργεί στα πρότυπα των σύγχρονων επιχειρήσεων συγκοινωνιών, πάντα όμως προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας αλλά και της Δημοτικής Επιχείρησης μας, που συνεχίζει να ασκεί το κοινωνικό έργο της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη