Εξηγήσεις για τις προσλήψεις εποχιακών ζητά η παράταξη του τέως δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Εξηγήσεις για τις προσλήψεις εποχιακών ζητά η παράταξη του τέως δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Εξηγήσεις για τις προσλήψεις εποχιακών ζητά η παράταξη του τέως δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 670 ΦΟΡΕΣ

Εξηγήσεις για τις προσλήψεις εποχιακών ζητά η παράταξη του τέως δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Με τίτλο "Ρουσφετολογίας η συνέχεια...!", η παράταξη "Ρόδος δύναμη πολιτών" αναφέρεται στις προσλήψεις αναφορικά με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ανακοινώθηκαν χθες από το Δήμο Ρόδου τα ονόματατων 58 προσληφθέντων οδηγών-εργατών στον τομέα της πυρασφάλειας, με τετράμηνη σύμβαση (μεταξύ 214 υποψηφίων), τους οποίους σκόπιμα «βαπτίζουν» και ταυτίζουν με την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Το πρώτο που έχουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι οι προσλήψεις αυτές, παλιά για δίμηνο και από το 2019 για τετράμηνο, δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Απλά ο δήμαρχος για να τους ξεγελάσει, τους «χρυσώνει το χάπι» με τηντετράμηνη απασχόληση, επειδή ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πολυδιαφημισμένη από τον δήμαρχο ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 2040 δεν λειτουργεί από δικές τους αστοχίες …!!!

Όμως, έτσι αδικούνται επιπλέον 60 συνδημότες μας που έκαναν αίτηση καιμέσα στην περίοδο της ανεργίας και της πανδημίας, θα μπορούσαν να προσφέρουν την εργασία τους στο δήμο Ρόδου. Αυτό όμως είναι ... «ψιλά γράμματα», για τη δημοτική αρχή.

Έστω και έτσι, δεν θα διαφωνήσουμε για την πρόσληψη ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί καιεργάζονται πάνω από 15 χρόνια με σύμβαση και πολλές φορές εθελοντικά,για την πρόληψη και καταστολή των φυσικών καταστροφών σ ολόκληρο το νησί.

Το ζητούμενο εδώ είναι με ποια κριτήρια πέρυσι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν προσέλαβε 12 εκπαιδευμένους εργαζόμενους μέλη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και τους αναπλήρωσε με άλλους από το χωριό του και ορισμένα «επίλεκτα στελέχη» από το συνδυασμό της δημοτικής αρχής, χωρίς να φιλοτιμηθεί να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Φέτος το έγκλημα της ρουσφετολογίας συνεχίστηκε πιο ωμά, αφού οι αρμόδιοι φορείς (εργατικό κέντρο, σωματεία, συνδικάτα) πέρσι δεν αντέδρασαν. Ελπίζω φέτος να ασχοληθούν,εκτός και αν το επίδομα των 300 ευρώ σε 92 από τους 1000 αιτηθέντες …. τους εμποδίζει να «συγκρουστούν» με τη δημοτική αρχή.

Ξεδιάντροπα λοιπόν η δημοτική αρχή δεν προσέλαβε, δύο (2) ενοχλητικούςκοινοτάρχες (Φανών, Λαέρμων) προφανώς γιατί δεν τους κάνουν τα χατίρια (δεν εκθειάζουν τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο με κολακευτικά δελτία τύπου), δύο (2) συγγενείς δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας και ένα (1) συγχωριανό του τέως δημάρχου, προφανώς επειδή τον θεωρούν «δικό του». Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν και απασχολούνται στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από της συστάσεώς της (2006) και κανένας δεν αμφισβήτησε τις ικανότητες, την εργατικότητα και την εμπειρίατους, τα δε επιχειρήματα για νομικό κώλυμα σ’ αυτή την διαδικασία δεν έχουν βάση.

Αντ’ αυτών προσέλαβαν,πρώην υψηλόβαθμηδιευθύντρια της κρατικής Περιφέρειας, γιό σημερινού αντιδημάρχου - προσκολληθέντοςστην παράταξη του δημάρχου,μία υποψήφια στο συνδυασμό Καμπουράκη και ένα ραδιοφωνικό παρουσιαστή.

Αυτοί θα προσφέρουν χειρωνακτική εργασία και θα συμβάλουν στην κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών; Μήπως θα απασχολούνταιστα γραφεία των αντιδημάρχων ή όπως ο προσληφθείς πρόσφατα με την διαδικασία των προσλήψεων λόγω covid-19καλλιτέχνης (τραγουδιστής) στο επάγγελμα,αλλά επιλαχών στον συνδυασμό του δημάρχου;

Αυτή είναι η αξιοκρατία των αρίστων που επαγγελθήκατεκ. Καμπουράκη;Κρίμα για τη Ρόδο, κρίμα για τους Ροδίτες που βλέπουν τον καθημερινό κατήφορο του νησιού και «θαυμάζουν» ταδείγματα της «λαμπερής-νοσηρής» νοοτροπίαςσας.

Υ.Γ. κ.Πρόεδρε της Π.Ε.Δ., θα έχετε το θάρρος και την παρρησία να δηλώσετε δημόσια, ποιός αποφάσισε,ποιος έκανε διαγωνισμό και ποιος εξοικονόμησε τα χρήματα για να ενισχυθεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ (που σας ευχαρίστησε) με την αγορά τωννέων 6 πυροσβεστικών οχημάτων που παραλάβατε την περασμένη βδομάδα;

Διαβάστε ακόμη

Μπότες και κράνη για τους εθελοντές πυροσβέστες της Ρόδου δώρισε η ομάδα “Help for Rhodes”

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για τις εκλογές στο ΤΕΕ

Μπλεγμένη σε αγκίστρια και πετονιές ξεβράστηκε θαλάσσια χελώνα στα Κρητικά

Για 15η φορά επισκέπτονται τη Ρόδο μαθητές του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης

Ευχαριστήρια επιστολή των αστυνομικών της περιοχής μας σε όσους στάθηκαν δίπλα τους τη μέρα του Πάσχα

Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Ένα εκατομμύριο έχει καταβληθεί στους αγρότες της Ρόδου που επλήγησαν από τη φωτιά

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς της Ρόδου