Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι που πήγαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι που πήγαν  να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι που πήγαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 687 ΦΟΡΕΣ

Στις φυλακές οδηγήθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, οι δύο Τούρκοι ηλικίας 31 και 25 ετών που συνελήφθησαν ανοικτά του Καστελλορίζου και κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε την περασμένη Τρίτη και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική διώξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων. Χθες το μεσημέρι οι δύο αλλοδαποί συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους κ. Μαρία Mανώλακα προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δήλωσαν ότι μετέφεραν το σκάφος για λογαριασμό άλλου συμπατριώτη τους που βρίσκεται στην Τουρκία από τη μία πόλη στην άλλη και καθώς έμειναν από καύσιμα, σταμάτησαν για να βάλουν στη μηχανή βενζίνη. Τότε έγιναν αντιληπτοί από τους λιμενικούς.

Όταν οι δύο Τούρκοι αντιλήφθησαν το πλωτό σκάφος του ελληνικού ναυτικού, σύμφωνα πάντα με τις απολογίες τους, προσπάθησαν να διαφύγουν γιατί φοβήθηκαν. Οι ίδιοι αρνούνται ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το ελληνικό πλωτό του Λιμενικού Σώματος. Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίες με σύμφωνη γνώμη τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν περίπου είκοσι λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυκτα την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 όταν το πλωτό σκάφο του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους το οποίο κινούνταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Πιο συγκεκριμένα το ταχύπλοο σκάφος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και σε απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου από το Καστελλόριζο.

Άμεσα οι λιμενικοί που επέβαιναν στο πλωτό σκάφος κάνοντας χρήση σειρήνας, οπτικών σημάτων και άλλων μέσων ζήτησαν από τους επιβάτες του ταχύπλοου να σταματήσουν, όμως εκείνοι αγνόησαν τις εντολές. Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια κινήθηκε επικίνδυνα και αντικανονικά προς το σκάφος του Λιμενικού Σώματος!

Τότε οι λιμενικοί έριξαν βολές σε ασφαλές τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους δύο επιβάτες Τουρκικής καταγωγής ηλικίας 31 και 25 ετών αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο