Συνέδριο στην Κάσο με θέμα τον τουρισμό και τον πολιτισμό

Συνέδριο στην Κάσο με θέμα  τον τουρισμό και τον πολιτισμό

Συνέδριο στην Κάσο με θέμα τον τουρισμό και τον πολιτισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 122 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ηρωική Νήσο Κάσο το 10ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με αντικείμενο συζήτησης «Τουρισμός - Πολιτισμός και οι νέες τεχνολογίες - τάσεις μετά την περίοδο κρίσης» κατά τις 24 και 25 Ιουνίου 2021.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού με την συνδιοργάνωση του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου, της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ (ΕΠΕΤΑΔ) και τη συνεργασία της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.ΣΕ.Τ.) με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Βαπ Π. Κουγιός ΑΕΒE καθώς επίσης και των Βlue Star Ferries την Semiramis City Hotel και με χορηγό επικοινωνίας τις Εκδόσεις Παπαζήση.

Εισηγητές/εισηγήτριες του συνεδρίου ήταν καθηγητές/-τριες των Α.Ε.Ι., Ειδικοί Επιστήμονες και δημοσιογράφοι και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Η.Ν. Κάσου Ηλίας Μαστροπαύλος.

Η καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της διοργάνωσης κ. Τέσσα Δουλκέρη, η πρώην Πρύτανις του Παντείου Παν/μιου, κ. Ισμήνη Κριάρη, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Δ. Χαραλάμπης, η καθηγήτρια του Α.Π.Θ κ. Ζ. Ανδρεοπούλου, ο senior Lecturer of the Arts University London κ. Θ. Γιάγκογλου, η Βασιλική Δάλλα, Επιστήμων της Επικοινωνίας, Υπ. Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, ο Ναούμ Μυλωνάς, Επίκουρος Καθηγητής, στο Τμήμα Τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο Γιώργος Κουκουλιάτας, Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και άλλοι εκλεκτοί/-ές επιστήμονες.

Στόχος της πραγματοποίησης του διεπιστημονικού συνέδριου μετά από την αλληλοενημέρωση και την διαλογική συζήτηση των συνέδρων και των παρευρισκομένων αφού ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες, ο πολιτισμός, η ιστορία οι υποδομές, η συγκοινωνία αλλά και η γεωγραφική θέση της Ηρωικής Νήσου Κάσου είναι η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τις παραπέρα ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και των επαγγελματιών του νησιού για την ανάπτυξη του τομέα του Τουρισμού.

Η βελτίωση και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Η.Ν. Κάσου συμφώνα με την παράδοση και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της που πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Στο συνέδριο προσκλήθηκαν να παρευρεθούν από τον Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Κάσου και Πρόεδρο της Τουριστικής επιτροπής Μιχάλη Ερωτόκριτο, οι επαγγελματίες του νησιού που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των Επιτροπών Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου. Οι Πρόεδροι των τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων, εκπρόσωποι όλων των συλλόγων της Η.Ν. Κάσου αλλά και οι τέως Δήμαρχοι ενώ έγινε και γενική πρόσκληση προς τους κατοίκους του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους