Τοποθέτηση και λειτουργία νέων καινοτόμων υποδομών και εφαρμογών στην Κάσο

Τοποθέτηση και λειτουργία νέων καινοτόμων υποδομών και εφαρμογών στην Κάσο

Τοποθέτηση και λειτουργία νέων καινοτόμων υποδομών και εφαρμογών στην Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

Η Δημοτική Αρχή με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μόνιμων κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Η.Ν. Κάσου, μετά από συνεχή αναζήτηση νέων εργαλείων και την εφαρμογή καλών πρακτικών, έθεσε σε πλήρη λειτουργία, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών και ολοκλήρωσε την προμήθεια και την τοποθέτηση νέων, «έξυπνων» παγκακιών, καθώς και Στεγάστρων Αστικής Συγκοινωνίας σε όλους τους οικισμούς του νησιού.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτοκρίτος ανέφερε σχετικά τα έξης: «Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο των ολοκληρωμένες δράσεων «Έξυπνης πόλης - νησιού » για τις οποίες ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου έλαβε την τιμητική διάκριση του χάλκινου βραβείου ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις - νησιά στα “Best city Awards 2020”.

Σε συνέχεια εφαρμογής του σχεδιασμού αναβάθμισης των υπηρεσιών μέσω καινοτόμων υποδομών, δίνεται η δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αντλήσει σχετικά με την διαμονή του στην Η.Ν. Κάσο.

Πιο συγκεκριμένα, τα Έξυπνα Παγκάκια προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση, καθώς διαθέτουν τέσσερις θύρες USB και ενσωματωμένη ασύρματη φόρτιση Qi, ώστε να μπορούν διαφορετικά άτομα να κάνουν ταυτόχρονη χρήση. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης στο Internet μέσω Wifi και σύνδεση των χρηστών μέσω Bluetooth για αναπαραγωγή μουσικής. Τα παγκάκια διαθέτουν επίσης νυχτερινό φωτισμό και έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ηχητικές ενημερώσεις προς τους δημότες σε πραγματικό χρόνο.

Τα Στέγαστρα Αστικής Συγκοινωνίας Ενεργειακής Αυτονομίας τα οποία τοποθετήθηκαν σε όλους τους οικισμούς, καθώς και στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών από τη δημοτική συγκοινωνία. Το κάθε στέγαστρο αστικής συγκοινωνίας είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης επιβατικού κοινού σχετικά με τα προγραμματισμένα δρομολόγια και ανακοινώσεις μέσω ηλεκτρονικής πινακίδας τεχνολογίας led, καθώς επίσης με θύρες USB για φόρτιση έξυπνων συσκευών, παγκάκι και κάδο απορριμμάτων.

Τέλος, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και συμβάλει στην έγκαιρη ενημέρωση και στην αποτελεσματική προστασία των κατοίκων της Η.Ν. Κάσου από τις φυσικές καταστροφές. Στην ενίσχυση της αειφορικής διαχείρισης της περιοχής, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου.

Επιτρέπει την οργάνωση, την ανίχνευση και ταχύτατη ενημέρωση των υπευθύνων του τμήματος της πολιτικής προστασίας του δήμου και των εθελοντών σχετικά με καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όπως σεισμό, πλημμύρα, φωτιά, τσουνάμι, ναυτικά ατυχήματα, κατολισθήσεις κτλ.

Μέσω του εξοπλισμού που έχει τοποθετηθεί, δίνεται επίσης η δυνατότητα στους κατοίκους και στους απόδημους Κασίους και φίλους του νησιού, να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τα μετεωρολογικά δεδομένα και εικόνες από τον αγαπημένο τους τόπο, μέσω του διαδικτύου, στη διεύθυνση:
https://www.dmf.gr → περιεχόμενα «κάμερες» → κάμερα «Κάσος»

Μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε με την δοκιμασία ανθρώπων, φορέων και υπηρεσιών, ο Δήμος της ηρωικής νήσου Κάσου απέδειξε ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη, στεκόμενος πάντα στο πλευρό των δημοτών, μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος του Δημότη και της καθημερινότητάς του».

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους