Τα κύρια «σημεία» της Aegean Regatta 2021

Τα κύρια «σημεία» της Aegean Regatta 2021

Τα κύρια «σημεία» της Aegean Regatta 2021

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 130 ΦΟΡΕΣ

Το 2021 είναι η χρονιά …επιστροφής στην Aegean Regatta λόγω της αναβολής των θεσμικών εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής πέρσι με τους περιορισμούς της πανδημίας. Λειψοί, Κως, Σύμη και Ρόδος θ’ αποτελέσουν σταθμούς των ιστιοπλόων από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου, αλλά δηλώσεις συμμετοχής μπορούν ν’ αποστέλλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι και τέσσερις μέρες πριν τον απόπλου.

Το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
Δευτέρα, 16/8/2021: Εγγραφές
Τρίτη, 17/8/2021: Έλεγχοι-Συγκέντρωση Κυβερνητών -Τελετή Έναρξης
Τετάρτη, 18/8/2021: Λειψοί-Κως (~52nm)
Πέμπτη, 19/8/2021: Ελεύθερη ημέρα
Παρασκευή, 20/8/2021: Κως-Σύμη (~42nm)
Σάββατο, 21/8/2021: Ελεύθερη ημέρα
Κυριακή, 22/8/2021: Σύμη-Ρόδος (~22nm)
Δευτέρα, 23/8/2021: Παράκτιες ιστιοδρομίες ή όρτσα / πρίμα (~12nm)-Τελετή Λήξης.
Οι διοργανωτές ετοίμασαν την προκήρυξη του αγώνα, τα κύρια σημεία της οποίας είναι τα παρακάτω κι αφορούν τις συμμετοχές και τους κανονισμούς:

Δικαίωμα Συμμετοχής
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του Διεθνούς Κώδικα Καταλληλόλητας (World Sailing Eligibility Code). Στον αγώνα γίνονται δεκτά όλα τα σκάφη τα οποία έχουν έγκυρο πιστοποιητικό καταμέτρησης ORC International (ORCi), ORC Club ή IRC. Οι κλάσεις του αγώνα είναι οι παρακάτω: α. ORC Performance (Δικαίωμα συμμετοχής σκάφη ORCi και ORC Club) β. ORC Sport (Δικαίωμα συμμετοχής σκάφη ORCi και ORC Club) γ. IRC (Δικαίωμα συμμετοχής σκάφη IRC Endorsed και IRC non Endorsed). Κάθε σκάφος μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε μία από τις παραπάνω κλάσεις. Για να συσταθεί μια κλάση θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 5 σκάφη.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Τα σκάφη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, μπορούν να προεγγραφούν συμπληρώνοντας την on line αίτηση συμμετοχής, μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00. Δεν απαιτείται παράβολο συμμετοχής και η Οργανώτρια Αρχή δεν φέρει καμιά ευθύνη από τυχόν έξοδα που θα προκύψουν από τη μη αποδοχή της συμμετοχής ενός σκάφους. Η Οργανώτρια Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να δεχθεί δηλώσεις συμμετοχής και μετά την λήξη του χρονικού ορίου υποβολής.

Κανόνες
Τον αγώνα διέπουν οι παρακάτω κανονισμοί, όπως αυτοί ισχύουν τις ημέρες διεξαγωγής του:
-Οι Διεθνείς Κανόνες Ιστιοδρομιών (RRS).
-Ο κανόνας IMS.
-Ο κανόνας ORC Rating Systems.
-Ο κανόνας IRC Rating System.
-Οι κανόνες Εξοπλισμού Ιστιοπλοΐας της World Sailing (Equipment Rules of Sailing, ERS).
-Ο Ειδικός Κανονισμός Ασφαλείας για αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης της World Sailing (Offshore Special Regulations).
-Οι ιστιοδρομίες κατατάσσονται στην κατηγορία 4 του κανονισμού. Όλα τα σκάφη θα πρέπει να έχουν VHF με δυνατότητα επικοινωνίας εκτός των άλλων και στο κανάλι 72.
-Ο Διεθνής Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα, αντικαθιστά τους κανόνες του Μέρους 2 των RRS, από την 20:00 ως την 06:30 τοπική ώρα.
-Οι Διατάξεις της Εθνικής Αρχής (Ε.Ι.Ο).
-Οι Ειδικές Διατάξεις της ΕΑΘ για αγώνες ανοικτής θάλασσας.
-Τα σκάφη επιτρέπεται να μεταφέρουν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, και δεύτερη μεγίστη, με διαστάσεις (για τα σκάφη IRC) ή εμβαδόν (για τα σκάφη ORC) που δεν υπερβαίνουν τα αντίστοιχα όρια που υπάρχουν στο πιστοποιητικό τους. Αυτό αλλάζει τους κανόνες IRC Rating System και ORC Rating Systems αντίστοιχα.
-Τα σκάφη IRC επιτρέπεται να αλλάζουν πανιά, πάνω στο σκάφος μεταξύ των ιστιοδρομιών. Αυτό αλλάζει τον κανόνα IRC Rating System.
- Σε περίπτωση ασυμφωνίας των κειμένων Προκήρυξης και Οδηγιών Πλου, οι Οδηγίες Πλου υπερισχύουν (Αυτό αλλάζει τον RRS 63.7).
-Σε περίπτωση ασυμφωνίας των κειμένων, το Αγγλικό κείμενο υπερισχύει.

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης