Αυξήθηκε κατακόρυφα η κίνηση στα λεωφορεία ΔΕΣ «της ΡΟΔΑ»

Αυξήθηκε κατακόρυφα η κίνηση στα λεωφορεία ΔΕΣ «της ΡΟΔΑ»

Αυξήθηκε κατακόρυφα η κίνηση στα λεωφορεία ΔΕΣ «της ΡΟΔΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10969 ΦΟΡΕΣ

Κατακόρυφα αυξήθηκε η κίνηση στα λεωφορεία της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» το τελευταίο δεκαήμερο, αύξηση ευθέως ανάλογη με εκείνην της τουριστικής κίνησης στο νησί, κάτι που αποτυπώνεται στα έσοδά της και δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας ότι η Επιχείρηση θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και τον ερχόμενο χειμώνα, παράλληλα με τη συνέχιση της προσπάθειας αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει, όπως με τα πρώτα τρία αμιγώς ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που αναμένεται να δούμε στους δρόμους της Ρόδου από το καλοκαίρι του 2022.

Για όλα τα παραπάνω και τις τελευταίες εξελίξεις για την Επιχείρηση, μίλησε, σε δηλώσεις του χθες, ο Πρόεδρος της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» κ. Δημήτρης Τσίκκης. Ο ίδιος, ξεκίνησε λέγοντας ότι η κίνηση για τον μήνα Ιούλιο, δηλαδή μετά τις 10 του τρέχοντος μηνός, αγγίζει σχεδόν το 80% της κίνησης του 2019 και μάλιστα αναμένουν και μεγαλύτερη αύξηση στην κίνηση των επιβατών από εδώ και πέρα που θα αρχίσουν να έρχονται και οι τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία.

«Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, αν όλα πάνε καλά, και Σεπτέμβρη, η ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» θα μπορέσει ν’ αντεπεξέλθει και στα έξοδά της, να πληρώσει το προσωπικό της, τα καύσιμα και τη συντήρηση των οχημάτων», είπε ο Πρόεδρος.

Αναβάθμιση του μεταφορικού έργου

Καταρχάς, εντός των ημερών η «ΡΟΔΑ» προκηρύσσει επτά επιπλέον θέσεις για οδηγούς ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας. Όπως εξήγησε ο κ. Τσίκκης, αυτό γίνεται γιατί αυξήθηκε η κίνηση κατακόρυφα μέσα σε μία εβδομάδα και αυτός ήταν και ο λόγος που τους ενέκριναν τις προσλήψεις αυτές.

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια που ως γνωστόν έχει δρομολογήσει η «ΡΟΔΑ» στη Μεσαιωνική Πόλη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιτυχία εκτελείται το μεταφορικό έργο «εντός των τειχών», και μάλιστα ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, παίρνει τα εύσημα για την ιδέα αυτή, η οποία έχει μεγάλη ανταπόκριση όσο από τους επισκέπτες όσο και από τους κατοίκους του Μνημείου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην αρχή, μόλις δρομολογήθηκαν, ήταν αραιό το μεταφορικό έργο που εκτελούσαν τα αυτοκινητάκια αυτά, τώρα…δεν προλαβαίνουν. «Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος και το έμαθε και εξυπηρετείται. Γιατί είναι έτσι σχεδιασμένα, βέβαια, τα δρομολόγια από τον Αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης, τον κ. Δράκο, που καλύπτουμε σχεδόν το 90% της Μεσαιωνικής Πόλης», είπε.

Σημειώνεται ότι η δρομολόγηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός του Μνημείου συνδυάζεται με εκείνην δύο mini bus, από τον Δήμο Ρόδου και τη «ΡΟΔΑ», τα οποία εξυπηρετούν τον κόσμο ο οποίος παρκάρει δωρεάν στο λιμάνι της Ακαντιάς, και. στη συνέχεια, επίσης δωρεάν μεταφέρεται από εκεί προς τη Μεσαιωνική Πόλη.

Όπως λέει ο Πρόεδρος, τα mini bus άρχισαν ήδη να τα χρησιμοποιούν επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης και ενώ στην αρχή ήταν 2-3 άτομα τώρα έχουν φθάσει τους 30-40, κάτι που αυτόματα σημαίνει και 30-40 λιγότερα αυτοκίνητα σταθμευμένα πέριξ των τειχών!

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ένας ο οποίος αντί να ψάχνει για δεκαπέντε-είκοσι λεπτά να βρει θέση πάρκινγκ, ξέρει ότι θα πάει στο λιμάνι της Ακαντιάς όπου υπάρχει χώρος περίπου για 600 αυτοκίνητα, μπορεί να παρκάρει και δωρεάν να μετακινηθεί από το λιμάνι της Ακαντιάς προς τη Μεσαιωνική Πόλη, είτε στην πύλη της τάφρου, είτε στην Κολώνα και με κατάληξη την πλατεία Σύμης.

Ευχάριστα είναι, ακόμη, τα νέα που ανακοίνωσε, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και αφορούν στην ηλεκτροκίνηση και τη μετατροπή του στόλου της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» σε ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Αυτό ξεκίνησε να σχεδιάζεται μετά από την επίσκεψη του μέλους της Κομισιόν κ. Ράσμουσεν, που είναι αυτός ο οποίος τους πρότεινε την αντικατάσταση του εκατό τοις εκατό του στόλου με ηλεκτροκίνητα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Ανάπτυξης ήδη σχεδιάζει το νέο ΕΣΠΑ το οποίο και θα περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση. Επίσης, στη «ΡΟΔΑ» έχουν κάνει αίτηση και ήταν η πρώτη Επιχείρηση στην Ελλάδα η οποία υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για να χρηματοδοτηθεί για την αγορά τριών αμιγώς ηλεκτρονικών λεωφορείων.

«Βρισκόμαστε στην τελευταία ευθεία και αναμένουμε την έγκριση από την Επιτροπή περίπου του ποσού των 2 εκατ. ευρώ που καλύπτει εκατό τοις εκατό την αγορά τριών αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων», είπε ο κ. Τσίκκης.

Με την αγορά αυτών των τριών οχημάτων, λοιπόν, ευελπιστούν ότι θα καλύψουν την πόλη της Ρόδου στο εκατό τοις εκατό, βελτιώνοντας τα δρομολόγια, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει επιβατική κίνηση, γιατί δεν θα έχουν πλέον τα ίδια έξοδα, αφού θα είναι μόνο ο οδηγός ή η συντήρηση του λεωφορείου.

«Θεωρώ ότι αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, και τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στη Ρόδο περίπου στα μέσα του καλοκαιριού του 2022», ανέφερε ακόμη.

…Και αναβάθμιση των υπηρεσιών

Με το που ανέλαβαν τη Διοίκηση, είπε ο κ. Τσίκκης, αυτό στο οποίο εστίασαν ήταν, πρώτα απ’ όλα, να μπορέσουν ν’ αναβαθμίσουν τα οχήματα της «ΡΟΔΑ» τα οποία, όπως είπε, δεν ήταν σωστά συντηρημένα ούτε και καλή η εικόνα που παρουσίαζαν, κάτι που θεωρεί ότι κατά ένα 80-90% το έχουν πετύχει.

Δηλαδή, έχουν αντικαταστήσει την ταπετσαρία των καθισμάτων σε όλα τα οχήματα, έχουν τοποθετήσει free Wi-Fi σε όλα τα οχήματα, το οποίο χρησιμοποιείται από τους επιβάτες και ειδικά οι επισκέπτες μας ενθουσιάζονται γιατί δεν το έχουν στη χώρα τους.

Επίσης, φρόντισαν να εκδώσουν νέα προϊόντα, όπως τα day pass, που με 6 ευρώ μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει οπουδήποτε έχει δρομολόγιο και να κάνει όσες μετακινήσεις επιθυμεί. Έβγαλαν day pass για μία ημέρα, για τρεις ημέρες και ένα για έξι ημέρες.

Και μάλιστα στα δύο τελευταία δίνουν ένα δωρεάν. Ακόμη, έβγαλαν και ένα καινούργιο προϊόν, θέλοντας να συμβάλουν ως Επιχείρηση στην καμπάνια για τον εμβολιασμό των πολιτών, έτσι όποιος διαθέτει προσωποποιημένη κάρτα της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ», κάτι που σημαίνει ότι έχουν συλλέξει προσωπικά δεδομένα του (σ.σ. αυτό γίνεται βέβαια με τη συγκατάθεσή του), και τους επιδείξει έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα λάβει και μία επιπλέον έκπτωση της τάξεως του 25%.

Όσο για την ανταπόκριση του ντόπιου επιβατικού κοινού σε όλα τα παραπάνω, όπως είπε ο κ. Τσίκκης, θα προσπαθήσουν να το αποτυπώσουν αυτό τη νέα χρονιά αφού πέρυσι είχαμε lockdown κτλ. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι έχει καταγραφεί μία επιπλέον αύξηση του επιβατικού κοινού από την Κρεμαστή προς Ρόδο, δηλαδή από τις ενότητες Πεταλούδων και Ιαλυσού.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου