Βρέθηκε γιατρός για τη Σύμη χάρη στο βίντεο των νησιωτών

Βρέθηκε γιατρός για τη Σύμη χάρη στο βίντεο των νησιωτών

Βρέθηκε γιατρός για τη Σύμη χάρη στο βίντεο των νησιωτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2032 ΦΟΡΕΣ

Της Κέλλυς Φαναριώτη, στη «Δημοκρατία»

Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο φανερώνει τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η απόφαση δύο γιατρών να εγκατασταθούν στη Σύμη, μετά το βίντεο που έφτιαξαν οι κάτοικοι του νησιού, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την Πολιτεία και να πετύχουν τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας.

Όπως μου εξηγεί ο ορθοπαιδικός Ευάγγελος Μαργαρίτης, μόλις άκουσε στο συγκεκριμένο βίντεο κατοίκους όλων των ηλικιών να απευθύνουν έκκληση για έναν γιατρό, αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο ακριτικό νησί και, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί μαζί με την επίσης γιατρό σύζυγό του και τα παιδιά τους.

«Η γιαγιά μου έχει καταγωγή από εδώ, ωστόσο αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή μας. Για οποιοδήποτε άλλο μέρος κι αν μαθαίναμε ότι υπάρχει ανάγκη υγειονομικής κάλυψης, θα τρέχαμε να “βάλουμε πλάτη”» αναφέρει ο γιατρός.
Παρά το γεγονός ότι, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα, δεν δίστασαν στιγμή πριν από τρία χρόνια να πάνε να εργαστούν στο νοσοκομείο της Λήμνου, όπου τότε υπήρχε έλλειψη γιατρών.

«Η μετάβαση δεν ήταν δύσκολη, διότι πρόκειται για μια απόφαση που λάβαμε και οι δύο συνειδητά. Είναι δύσκολη η ζωή σε τέτοια μέρη, ειδικότερα αν έχεις συνηθίσει σε μια άλλη καθημερινότητα, όμως αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς στα δεδομένα και να βοηθήσεις τον τόπο σου» παραδέχεται.

Όπως λέει, οι κάτοικοι της Σύμης χάρηκαν πολύ με αυτή την εξέλιξη και τον ευγνωμονούν για την απόφασή του να μετακομίσει και να τους βοηθήσει. Η σύζυγός του είναι διευθύντρια Παθολογίας στο νοσοκομείο Ικαρίας και σε λίγες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί και εκείνη στο νησί. Στο βίντεο, που αποτέλεσε και το κίνητρο του κυρίου Μαργαρίτη και της γυναίκας του, κάτοικοι κάθε ηλικίας εξηγούσαν πόσο δύσκολο είναι να ζει κάποιος σε έναν απομακρυσμένο τόπο, όπου δεν υπάρχει γιατρός.

«Η ζωή στο νησί δεν είναι εύκολη υπόθεση», «Παλεύεις καθημερινά για τα αυτονόητα», «Τρέμω στην ιδέα μην πάθω κάτι εγώ ή οι γονείς μου», «Ζητάμε έναν γιατρό να μας προστατεύει», «Εναν γιατρό-ήρωα!» Αυτά τα λόγια ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι του νησιού.

Ο δημιουργός του συγκινητικού βίντεο Πανορμίτης Χατζηγιαννάκης είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες σε συνέντευξή μας, ότι η Πολιτεία έχει αφήσει στο έλεος του Θεού 3.500 κατοίκους.

«Μας θυμούνται μόνο προεκλογικά, αλλά στην πράξη είμαστε ξεχασμένοι» είχε πει με παράπονο.
Πλέον, μετά την επίδραση που είχε το βίντεό του και το αποτέλεσμα που επέφερε, ο κ. Χατζηγιαννάκης αισθάνεται δικαιωμένος και χαρούμενος, αφού οι συντοπίτες του δεν αισθάνονται πια ανασφάλεια και άγχος μην τυχόν νοσήσουν, καθώς βρέθηκε ο «γιατρός-ήρωας» που αναζητούσαν.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου