Κυκλοφόρησε βιβλιαράκι - τουριστικός οδηγός για τη Ρόδο και την Λίνδο από τον εκπαιδευτικό Π. Ευθυμίου

Κυκλοφόρησε βιβλιαράκι - τουριστικός οδηγός για τη Ρόδο και την Λίνδο από τον εκπαιδευτικό Π. Ευθυμίου

Κυκλοφόρησε βιβλιαράκι - τουριστικός οδηγός για τη Ρόδο και την Λίνδο από τον εκπαιδευτικό Π. Ευθυμίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 172 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 25 Ιουλίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3084

Tα γράμματά μας

ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΡΟΔΟΣ-ΛΙΝΔΟΣ

Τις τελευταίες μέρες εκυκλοφόρησε ένα βιβλιαράκι - τουριστικός οδηγός, υπό τον τίτλο ΡΟΔΟΣ-ΛΙΝΔΟΣ, γραμμένο απ’ τον εκλεκτό Ρόδιο εκπαιδευτικό κ. Παναγ. Ευθυμίου.

Είναι ένα πολύ φροντισμένο βιβλιαράκι και με πολλές απαιτήσεις σαν μοναδικό στο είδος του. Με καλλιτεχνικό εξώφυλλο και καλοτυπωμένο σε χάρτη πολυτελείας.

Διατρέχοντας τις 150 σελίδες του σε μια γλαφυρή γλώσσα με λογοτεχνικές αξιώσεις, διαπιστώνεις ότι αν και πολύ συνοπτικός ο συγγραφέας του, στο πρώτο μέρος περί Ρόδου, όμως, με πολλή εκλεκτικότητα, σαφήνεια και μαεστρία, μπόρεσε να συμπυκνώση ό,τι έπρεπε για τη Ρόδο, χαρίζοντας μια ολοζώντανη εικόνα της.

Αλλά εκείνο που προδίδει ότι ο συγγραφέας δεν εφείσθη κόπων, είναι ό,τι αφορά το δεύτερο μέρος, περί Λίνδου. Διεξοδικά εδώ, σας αφήνει με την εντύπωση, ότι δεν άφησε πηγή που να μη συμβουλευθή - όσες έως τώρα έχουν καταπιασθή με το θέμα αυτό, δικές μας και ξένες - ώστε να μας προβάλη λεπτομέρειες που πρώτη φορά βλέπουν το φως σε ελληνικό κείμενο έως τώρα, για την ιστορία της, για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της, για τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό της, για τα ιδιόρρυθμα θαυμάσια ήθη και έθιμα της σημερινής ελληνικής ζωής της.

Το βιβλίο αυτό, σύγχρονα, έχει εκτυπωθή μεταφρασμένο και στη Γερμανική γλώσσα και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι θα τύχη πολύ καλής υποδοχής και θερμών επαινετικών σχολίων.

Ο κ. Ευθυμίου είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων, διότι στάθηκε πολύ τυχερός πραγματοποιώντας την ευγενικιά φιλοδοξία του, κάμνοντας το πατριωτικό καθήκον του στη γενέτειρά του - διότι είναι Λίνδιος χαρίζοντάς της, την εξαιρετική αυτή πνευματική εργασία του, που είμαστε βέβαιοι ότι και η Λίνδος θα τον συγχαίρη και θα τον ευγνωμονή.
Του ευχόμεθα ολοψύχως και άλλες παρόμοιες κατακτήσεις.

Β.Ι.

Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ

Χθές κατέπλευσαν εις τον λιμένα μας τα μότορσιπ «Κώστας» και «Έρση» μεταφέροντα εκ Παλαιάς Ελλάδος διάφορα εμπορεύματα.

ΗΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΓΕΩΡΓ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΩΝΑ ΧΘΕΣ

Χθές την πρωΐαν ήρχισαν εις το κτίριον της Σχολής Καλαμώνος τα μαθήματα του σχολείου γεωργικής εκπαιδεύσεως των διδασκάλων της περιφερείας, τα οποία οργανώθησαν υπό της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου. Σκοπός των εν λόγω μαθημάτων είναι η παροχή οδηγιών εις τους διδασκάλους, ούτως ώστε να καταστούν χρήσιμοι σύμβουλοι των αγροτών.

Το σχολείον θα λειτουργήση επί 20ήμερον με συμμετοχήν 20 και πλέον διδασκάλων, κατά την χθεσινήν δέ έναρξιν ωμίλησε μεταξύ άλλων και ο Διευθυντής Γεωργίας, συστήσας την προσεκτικήν παρακολούθησιν των μαθημάτων, η οποία θα αποβή προς όφελος των αγροτών.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΞΑΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Δεκαπέντε κατάπλοι τουριστικών σκαφών θα πραγματοποιηθούν συνολικώς κατά την διάρκειαν της εβδομάδος εις Ρόδον. Ειδικώτερον, χθές κατέπλευσε το φέρρυ μπώτ «Αθήναι» με ξένους περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα.

Εξ άλλου αναμένεται σήμερον τα «Σεμίραμις» και «Φίλιππος», την Πέμπτην το «Μεσσάπια», την Παρασκευήν το «Μεντιτερράνεαν», το Σάββατον τα «Γεντίστβο», «Κρήτη» και «Αθήναι» και την Κυριακήν τα «Στέλλα Μάρις», «Ρομάντικα» και «Ενότρια».

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...