SOS εκπέμπει για την Κρεμαστή ο κοινοτάρχης Μιχάλης Δράκος

SOS εκπέμπει για την Κρεμαστή ο κοινοτάρχης Μιχάλης Δράκος

SOS εκπέμπει για την Κρεμαστή ο κοινοτάρχης Μιχάλης Δράκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1391 ΦΟΡΕΣ

Ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ρόδου και των αστυνομικών αρχών

Επιστολή αγανάκτησης απέστειλε πρόσφατα ο κοινοτάρχης Κρεμαστής κος Μιχάλης Δράκος, σε κάθε αρμόδιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά πλέον τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η περιοχή.

Η επιστολή του έχει ως αποδέκτες τον Εισαγγελέα Ρόδου, την Αστυνομική Διεύθυνση και το ΑΤ Ιαλυσού, ενώ ταυτόχρονα κοινοποιείται και στο γραφείου του Δημάρχου Ρόδου και στον τοπικό αντιδήμαρχο των Πεταλούδων.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Μετά τη διαβίβαση πολλών εγγράφων αλλά και τηλεφωνικών επικοινωνιών που έχουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο σοβαρό και άκρως επικίνδυνο θέμα που έχει προκύψει για τις παραβατικές και επικίνδυνες συμπεριφορές πολιτών σε δημόσιους χώρους της Κοινότητάς μας.

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων από κατοίκους και επισκέπτες της Κοινότητάς μας σχετικά με άτομα που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην παραλία της Κοινότητάς μας και τις ζημιές που προκαλούν, αλλά και τους Αθίγγανους που σταθμεύουν τα οχήματά τους (κλούβες) στα οποία διανυκτερεύουν το βράδυ και προκαλούν με τις ενέργειές τους, χρησιμοποιούν τα ντουζ για το πλύσιμο των ρούχων, ανάβουν φωτιές και ενοχλούν με τη δυνατή μουσική τους λουόμενους και περίοικους της περιοχής καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στα ξύλινα κιόσκια του Ναυταθλητικού Συλλόγου Κρεμαστής «Ο ΤΡΙΤΩΝ» που βρίσκονται στην παραλία της Κοινότητάς μας, δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Πεταλούδων, έχει εγκατασταθεί αλλοδαπή έγχρωμη γυναίκα για την οποία έχει ενημερωθεί επανειλημμένα το Α.Τ. Ιαλυσού και προκαλεί καθημερινά τους περιπατητές, λουόμενους και επισκέπτες της παραλίας μας, με σκοπό τη συνεύρεση της με άλλα άτομα.

Στην πάροδο της οδού Περιγιαλλενής πίσω από το Γυμνάσιο Κρεμαστής και στην πάροδο Λεωφ. Ελευθερίας προς το Κοιμητήριο, σταθμεύουν τα οχήματά τους (κλούβες) Αθίγγανοι, στα οποία διανυκτερεύουν το βράδυ. Η κατάσταση που δημιουργείται είναι αφόρητη διότι αφοδεύουν στη γύρω περιοχή, υπάρχει έντονη δυσοσμία και εγκυμονείται κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες.

Επίσης, περιθωριακά άτομα παρενοχλούν περαστικούς κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, κατά καιρούς έχουν προκαλέσει ζημιές στους τάφους και καθημερινά μαζεύουμε σύριγγες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Στο χώρο του Ανθοκήπου και του προαύλιου χώρου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής, όπως και στην παιδική χαρά Κρεμαστής που βρίσκεται στην πρώην Καφετέρια «ΚΑΛΟΥΑ» επί της οδού Ικάρων, συγκεντρώνονται αρκετά άτομα κάθε ηλικίας καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίοι προκαλούν ζημιές και βανδαλισμούς στο διατηρητέο κτήριο του παλαιού σχολείου (σπάσιμο τζαμιών, σπάσιμο λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, grafity και απρεπείς λέξεις και φράσεις), στο οποίο λειτουργεί το Μεταπτυχιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τμήματα παιδικής και εφηβικής χορωδίας, το τμήμα Αγιογραφίας της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων και δραστηριοποιούνται οι Σύλλογοι «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και «ΑΝΤΑΙΟΣ» και στο χώρο της Παιδικής Χαράς.

Αρκετοί από αυτούς εισέρχονται στο χώρο με μηχανές ή αυτοκίνητα, προβαίνουν σε κόντρες μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ηχορύπανση, αλλά κυρίως να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές των πεζών και των θαμώνων στους δημόσιους αυτούς χώρους.

Έχουν σπάσει ολοσχερώς τις τουαλέτες που βρίσκονται εκεί και πολλές φορές έχουν σπάσει τα τζάμια του κτηρίου και έχουν προκαλέσει φθορές, αλλά την τελευταία φορά βρέθηκε μεγάλο μαχαίρι, για το οποίο ενημερώσαμε αμέσως το Α.Τ. Ιαλυσού.

Οι Υπάλληλοι του Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Πεταλούδων, έχουν ενημερώσει αρμοδίως για το θέμα αυτό, χωρίς όμως ποτέ να ενδιαφερθεί κάποιος και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Στην περιοχή που βρίσκεται γύρω από το «ΚΑΣΤΡΟ» Κρεμαστής, συχνάζουν άγνωστα, ύποπτα άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία κάνουν χρήση ναρκωτικών και άλλων ύποπτων ουσιών, παρενοχλούν κατοίκους και οικίες ρίχνοντας πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, είναι χώρος που επισκέπτονται ξένοι τουρίστες της περιοχής μας λόγω του Μεσαιωνικού Κάστρου και η εικόνα αυτή εκτός του ότι δε μας τιμά ως πολιτισμένο λαό, είναι και πολύ επικίνδυνη η πρόσβαση δεδομένου ότι απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα από τους ύποπτους που βρίσκονται εκεί.

Επειδή οι κάτοικοι της Κοινότητάς μας πλέον δε νιώθουν ασφαλείς και φοβούνται να κυκλοφορήσουν μετά τη δύση του ηλίου, σας παρακαλούμε όπως για την πρόληψη δυσάρεστων και μη αναστρέψιμων καταστάσεων προβείτε στις απαιτούμενες και ενδεδειγμένες από την Υπηρεσία σας ενέργειες για την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων μας.

Τέλος, σας παρακαλούμε να προβαίνετε καθημερινά σε έλεγχο στους χώρους αυτούς και όχι μόνο, για την απομάκρυνσή τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία και για να λάβουμε όποια μέτρα από την πλευρά μας κρίνονται απαραίτητα.

Ο Πρόεδρος της
Κοινότητας Κρεμαστής
Μιχαήλ Δράκος».

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα