Αίθουσα επιβατών μετά από... 41 χρόνια στο "ΡΟΔΑ"

Αίθουσα επιβατών μετά από... 41 χρόνια στο "ΡΟΔΑ"

Αίθουσα επιβατών μετά από... 41 χρόνια στο "ΡΟΔΑ"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13656 ΦΟΡΕΣ

Οι εικόνες αυτές, με επιβάτες να περιμένουν στα εκδοτήρια της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» στο κέντρο της πόλης, υπό όποιες καιρικές συνθήκες, αναμένεται να εκλείψουν σύντομα αφού μετά από…41(!) χρόνια θα λειτουργήσει και πάλι αίθουσα επιβατών, πίσω ακριβώς από το κιόσκι αυτό, επί της οδού Αβέρωφ.

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της «ΡΟΔΑ», κ. Δημήτρης Τσίκκης, αυτή την περίοδο ετοιμάζεται η αίθουσα επιβατών, η οποία μάλιστα καθυστέρησε λόγω διαδικαστικών θεμάτων με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, τα οποία, όμως, ξεπεράστηκαν. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, λοιπόν, και ο εργολάβος αναμένεται να παραδώσει την αίθουσα εντός της εβδομάδας, επίσης τα έπιπλα είναι εδώ και σύντομα η αίθουσα θα δοθεί στη χρήση του επιβατικού κοινού.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, με την αίθουσα θα είναι πιο ανθρώπινες οι συνθήκες αναμονής των επιβατών αφού θα υπάρχει ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση τον χειμώνα, θα έχει ηλεκτρονικά συστήματα πληροφόρησης, εκδοτήρια, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα φύλαξης αποσκευών-υπηρεσία που δεν παρέχεται στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι η «ΡΟΔΑ» δεν έχει αίθουσα επιβατών από την εποχή του Νηρέα στην οδό Διαγοριδών, εκεί που σήμερα στεγάζονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου κμαι ο ΔΟΠΑΡ. Δηλαδή, μία αυτονόητη υπηρεσία έχει σταματήσει να υπάρχει από τη δεκαετία του 1980!

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια