Run Greece Ρόδου: Ένας «μπούσουλας» επιστροφής στην κανονικότητα

Run Greece Ρόδου: Ένας «μπούσουλας» επιστροφής στην κανονικότητα

Run Greece Ρόδου: Ένας «μπούσουλας» επιστροφής στην κανονικότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 469 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμη ν’ ανταποκριθεί στη… δοκιμασία επανεκκίνησης του μαζικού αθλητισμού είναι η ΕΑΣ Δωδεκανήσου που απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους δρομείς του νησιού μας να συμμετάσχουν στο Run Greece της 24ης Οκτωβρίου με εκκίνηση και τερματισμό στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Είναι παράλληλα και μια πρόκληση για τους παράγοντες του στίβου στην περιοχή μας μαζί με τους εθελοντές, κι αν το «πείραμα» πετύχει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε στο κοντινό μέλλον.

Στους αγώνες δρόμου, μια μόδα κυρίως της τελευταίας δεκαετίας, μπορούν πια να λαμβάνουν μέρος μόνο εμβολιασμένοι αθλητές κι αθλήτριες και δεν θα γίνεται δεκτό οποιοδήποτε αρνητικό τεστ Covid-19.

Αυτό από μόνο του καθιστά, αν όχι δύσκολο, τουλάχιστον ιδιαίτερο αυτό το εγχείρημα επιστροφής στην κανονικότητα μετά από ενάμιση χρόνο. Βεβαίως εμβολιασμένοι θα πρέπει να ‘ναι κι όσοι εμπλέκονται στον αγώνα κι έχουν οποιοδήποτε πόστο, αν θέλουμε να βγαίνουμε έξω στον κόσμο και να λέμε ότι είμαστε στοιχειωδώς οργανωμένοι.

Αφού ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την έναρξη των εγγραφών στη διοργάνωση των 5 και 10χλμ., και η ΕΑΣ ξεκίνησε τις όποιες διαδικασίες διεξαγωγής της επιτυχώς κι έτσι θα ‘ναι εγκαίρως έτοιμη η προκήρυξη, για να υπάρχει κι ένας …μπούσουλας προς τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Αφού ματαιώθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές ο Μαραθώνιος Ρόδου και μία το Run Greece, είναι απολύτως αναμενόμενο να υπάρξει απίστευτο ενδιαφέρον από τους ελεύθερους ασκούμενους του νησιού για συμμετοχή στη διοργάνωση του Οκτώβρη.

Σίγουρα είναι για τα Δωδεκάνησα η αρχή της επιστροφής και πάλι στο δρόμο, γι’ αυτό το Run Greece θ’ αποτελέσει στα σίγουρα ένα… δεδικασμένο, μια διαδρομή, δηλαδή, κι εκεί πάνω θα πρέπει να βαδίζουν όσοι στο εγγύς μέλλον θέλουν να διοργανώσουν αγώνες με εκατοντάδες συμμετοχές.

Και για να μην μας πουν ότι έχουμε από… κοντά την ΕΑΣ, για να δούμε πώς θα τα πάει και η τοπική αυτοδιοίκηση και τι ρόλο θα ‘χει στην παράσταση αυτή σαν υπερπαραγωγή…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.