Κωνσταντίνα Σβύνου: Πάμε καλά σε αφίξεις. Στόχος να φθάσουμε τη σεζόν ως το τέλος Οκτωβρίου

Κωνσταντίνα Σβύνου: Πάμε καλά σε αφίξεις. Στόχος να φθάσουμε τη σεζόν ως το τέλος Οκτωβρίου

Κωνσταντίνα Σβύνου: Πάμε καλά σε αφίξεις. Στόχος να φθάσουμε τη σεζόν ως το τέλος Οκτωβρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 401 ΦΟΡΕΣ

Εξαιρετικά καλά εξελίσσεται η φετινή τουριστική σεζόν, όπως δήλωσε χθες η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου

«Η τουριστική σεζόν πάει καλά αλλά θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι καθώς δεν έχουμε φθάσει ακόμη στα δεδομένα του 2019. Έχουμε κερδίσει το στοίχημα των αφίξεων όμως. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πάει πολύ καλά σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Εβδομάδα με την εβδομάδα κερδίζουμε περισσότερο. Στόχος να λειτουργήσουμε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου», είπε η κ. Σβύνου.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν συμβαδίζουν με τις αφίξεις και τα έσοδα, η κ. Σβύνου τόνισε πως και αυτός ο στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται.

«Στην αρχή είχαμε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα συμβαδίζουν οι δαπάνες με τα έσοδα. Τελικά φαίνεται πως και αυτός ο στόχος έχει επιτεχθεί. Ο αγώνας είναι δύσκολος και διαρκής», είπε. Όσο για την επόμενη τουριστική σεζόν θα εξελιχθεί τα μηνύματα είναι θετικά. Ωστόσο, όπως τόνισε, θα πρέπει να υπάρχει προσοχή σε ό,τι αφορά την πανδημία γεγονός που σημαίνει πως όλοι θα πρέπει να τηρούν με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα.

Οι εκλογές στο ΞΕΕ
Η κ. Σβύνου αναφέρθηκε και στις εκλογές που έγιναν πρόσφατα για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) στις οποίες έλαβε μέρος.

Την τρέχουσα θητεία που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους έδειξε την επιτυχή πορεία του ΞΕΕ που υπό την ηγεσία του κ. Βασιλικού προχώρησε σε εξαιρετικές δράσεις.

«Αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή των ξενοδόχων στις εκλογές. Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον κορωνοϊό. Ήμασταν συνέχεια εκεί όμως και βλέπαμε αυτό που έπρεπε. Σας θυμίζω την προσπάθεια που έγινε για τη δημιουργία του ειδικού σήματος health first το 2020 σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία. Ήταν μια από τις πολλές δράσεις αλλά καθοριστική», είπε η κ. Σβύνου.

Ήταν μια τριετία, είπε η κ. Σβύνου που δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό προφίλ του χώρου των ξενοδοχείων.

Να σημειωθεί ότι το ΞΕΕ φρόντισε για την παροχή ξενοδοχείου για τη φιλοξενία των γυναικών που υπέστησαν βία εντός των οικογενειών τους.

Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ σε σώμα θα γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

«Στηρίζουμε για προεδρεία τον κ. Αλέξανδρο Βασιλικό καθώς έχει ανεβάσει πολύ ψηλά το ΞΕΕ. Θα δούμε ποιες θέσεις θα προκύψουν», είπε η κ. Σβύνου.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά