«Βαριές» ποινές από το Εφετείο σε τρία άτομα για «φρουτάκια»

«Βαριές» ποινές από το Εφετείο σε τρία άτομα για «φρουτάκια»

«Βαριές» ποινές από το Εφετείο σε τρία άτομα για «φρουτάκια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 659 ΦΟΡΕΣ

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 56χρονο από τη Φθιώτιδα και στη 44χρονη Ουκρανή σύζυγό του, που κατηγορούνται για την διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών «φρουτάκια» σε κατάστημα υγειονομικούς ενδιαφέροντος.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από οχτώ χρόνια και μαζί με τον 56χρονο και την 44χρονη είχε συλληφθεί και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και ένας 32χρονος.

Η δίκη έγινε προχθές και το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχους και τους τρεις εμπλεκομένους και επέβαλε στον 56χρονο και στην 44χρονη Ουκρανή ποινή κάθειρξης 10 ετών στον καθένα και στον 32χρονο ποινή φυλάκισης 4 ετών με τις εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το ζευγάρι και ο 32χρονος είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2013, όταν έκαναν έφοδο σε παραδοσιακό καφενείο στην πόλη της Ρόδου, το οποίο ανήκε στην 44χρονη από την Ουκρανία, το εκμεταλλεύονταν ο 56χρονος από τη Φθιώτιδα και ήταν υπεύθυνος λειτουργίας ο 32χρονος. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω των οποίων διενεργούνταν τυχερά παιχνίδια-«φρουτάκια».

Οι υπολογιστές μαζί με το ποσό των 275 ευρώ κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις υπεύθυνοι του καταστήματος συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκε το ζευγάρι για να απολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως λόγω προβλημάτων υγείας του 56χρονου, δεν πήγαινε διόλου στο κατάστημα το οποίο λειτουργούσε η 44χρονη η οποία δεν διέθετε ιδιαίτερες γνώσεις και κυρίως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η αλλοδαπή είχε επισημάνει δε πως οι υπολογιστές δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από πελάτες με χρήματα, αφού ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο και ήθελαν να εξασκηθούν στη λειτουργία τους.
«Δεν είχα σκοπό να λειτουργήσω τους υπολογιστές ως τυχερά παίγνια» είχε πει χαρακτηριστικά η 44χρονη Ουκρανή.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ ο καθένας.

Σημειώνεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 είχε απολογηθεί για την ίδια υπόθεση και ο 32χρονος ο οποίος επίσης είχε αρνηθεί την κατηγορία και οι εξηγήσεις που έδωσε κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο με αυτό των συγκατηγορουμένων του.

Και ο 32χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο