Από 22 έως 24 Οκτωβρίου θα γίνει το δεύτερο Aegean Yachting Festival

Από 22 έως 24 Οκτωβρίου θα γίνει  το δεύτερο Aegean Yachting Festival

Από 22 έως 24 Οκτωβρίου θα γίνει το δεύτερο Aegean Yachting Festival

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1718 ΦΟΡΕΣ

Περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε φέτος στη Ρόδο στο πλαίσιο του δεύτερου Aegean Yachting Festival που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου στο Μανδράκι.

Η διοργανώτρια εταιρεία Boats Advisor-Hub & Events βρίσκεται στην τελική ευθεία των προετοιμασιών ώστε και φέτος το φεστιβάλ να καταστήσει το νησί μας επίκεντρο του θαλάσσιου τουρισμού.
Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αναστάσιος Κωνσταντάρος, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει την παρουσία μεγαλύτερων και περισσότερων σκαφών αναψυχής που θα είναι ανοιχτά στο κοινό για την επίσκεψή τους δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να τα θαυμάσει.

Επίσης, όπως είπε, θα συμμετέχουν και νέες εταιρείες που έχουν σχέση με τον κλάδο, τον τελικό αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε καθώς ακόμη οι εγγραφές δεν ολοκληρώθηκαν. Αυτό θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου.

«Στην πρώτη διοργάνωση είδαμε ένα ενδιαφέρον του κόσμου να ανακαλύψει ότι υπάρχει θαλάσσιος τουρισμός. Αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική στόχευση που είχαμε εμείς. Δεν ήταν απλώς να παρουσιάσουμε τις καινοτομίες στον κλάδο και τα σκάφη, αλλά οφείλουμε να αναδείξουμε προηγούμενα την περιοχή μας ως προορισμό για θαλάσσιο τουρισμό» δήλωσε ο κ. Κωνσταντάρος ο οποίος υπογράμμισε με την ευκαιρία ότι ήδη έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον ελλιμενισμού και στη νέα μαρίνα και στην μαρίνα Μανδρακίου καθώς είχαμε πολύ περισσότερες προσεγγίσεις νέων σκαφών που δεν είχαν περάσει ξανά από το νησί μας.

«Οτιδήποτε αναδεικνύει τον κλάδο παίζει τον ρόλο του ενώ έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε ότι υπάρχει και αυτή η μορφή τουρισμού στην περιοχή μας και ότι οι δραστηριότητες είναι συνυφασμένες με αυτήν. Και σε επαγγελματικό επίπεδο όμως βλέπουμε ότι αρκετοί στρέφονται σε αυτό τον τομέα ώστε να ασχοληθούν και με το κομμάτι αυτό» δήλωσε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας και πρόσθεσε ότι η έκθεση, που γεννήθηκε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες για τον τουρισμό λόγω της πανδημίας, αποτελεί μία πραγματική γιορτή για τον θαλάσσιο τουρισμό στο σύνολό του, αφού στόχος της είναι να αναδείξει τα νησιά της περιοχής μας ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και το σκάφος ως τον καλύτερο τρόπο για να τα γνωρίσει κανείς.

Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο κ. Κωνσταντάρος, το ελληνικό yachting συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας και είναι στο χέρι μας να αυξήσουμε τα μεγέθη αυτά, σε εποχές που το έχουμε ανάγκη. Για το λόγο αυτόν απευθύνει κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο να αγκαλιάσει τη διοργάνωση και το κοινό να γνωρίσει τον θαλάσσιο τουρισμό μέσα από όσα περιλαμβάνει το φεστιβάλ.
Ήδη τα μηνύματα είναι πολύ θετικά καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το 1ο Aegean Yachting Festival που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κατέγραψε 15 εκθέτες, 5.500 μοναδικούς επισκέπτες και 50 σκάφη, φέτος όμως θα πάρουν μέρος πάνω από 20 εκθέτες και 60 σκάφη από την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Κύπρο, ενώ εκτιμάται ότι η διοργάνωση θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.

Το 2ο Aegean Yachting Festival διοργανώνεται από την εταιρεία Boats Advisor-Hub & Events και υποστηρίζεται από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το υπουργείο Τουρισμού, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, τον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Ρόδου, την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος και της WIMA (Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση).

Παράλληλα ο κ. Κωνσταντάρος, υπογράμμισε ότι στόχος ήταν από την αρχή η διοργάνωση να αποτελέσει θεσμό και να εξελιχθεί σε ετήσια συνάντηση των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού, ιδιοκτητών σκαφών, εταιρειών ναύλωσης, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να θαυμάσουν σκάφη αναψυχής όλων των κατηγοριών, νέα προϊόντα και να συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του φεστιβάλ καθώς και στις εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν.

Όραμα των διοργανωτών είναι να ανακτήσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο τη φήμη του ως σταυροδρόμι του Θαλάσσιου Τουρισμού, σε μια περίοδο που τόσο σκληρά δοκιμάζεται από την υγειονομική κρίση. Όσες λοιπόν εταιρείες δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού (ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, ναυτικούς πράκτορες, εταιρείες καυσίμων, προμηθειών, ναυτιλιακών ειδών, τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών κ.α.) μπορούν να συμμετάσχουν ως εκθέτες, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό, και συμβάλλοντας στην επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου θα διαφημιστεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και συγκεκριμένα, θα υπάρχει μεταξύ άλλων παρουσίασή της μέσα από το περιοδικό που θα εκδοθεί ενώ θα προβληθεί και σχετικό βίντεο στο κεντρικό video wall στον χώρο διεξαγωγής του και σε κεντρικό σημείο της πόλης

Πληροφορίες για συμμετοχή: BoatsAdvisor – Hub & Events, Τηλ. 2241400659 – 6936327277 www.aegeanyachtingfestival.com – www.boatsadvisor.com

Διαβάστε ακόμη

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ