Αναβλήθηκε για τον Μάιο υπόθεση με δέκα κατηγορούμενους

Αναβλήθηκε για τον Μάιο υπόθεση με δέκα κατηγορούμενους

Αναβλήθηκε για τον Μάιο υπόθεση με δέκα κατηγορούμενους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 372 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση δέκα κατηγορουμένων που φέρονταν να εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που είχε εξιχνιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα, Κω και Κάλυμνο, ασχολήθηκε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Κατηγορούμενοι μετά από εφέσεις που άσκησαν ήταν συνολικά δέκα άτομα, και ειδικότερα 40χρονο, 39χρονος, 52χρονος, 32χρονος, 46χρονος και 38χρονος, όλοι από Κάλυμνο, ένας 41χρονος Ιρακινός, μία 36χρονη Αλβανίδα και ένας 32χρονος συμπατριώτης της καθώς και ένας 38χρονος Καλύμνιος.

Ωστόσο μετά από κώλυμα στο πρόσωπο συνηγόρων υπεράσπισης και καθώς ο πρώτος 38χρονος Καλύμνιος που κρατείται στη φυλακή για άλλο λόγο δε δύνατο να μεταχθεί στο νησί μας, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον Μάιο του 2022.

Όπως όμως έγινε γνωστό, στο εδώλιο του δικαστηρίου τον Μάιο θα καθίσουν μόνο οκτώ άτομα, αφού για τον 40χρονο και τον 39χρονο από την Κάλυμνο, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αλλά ούτε υπήρχε κάποιος συνήγορός τους, οι εφέσεις τους απορρίφθηκαν ως ανυποστήριχτες και έτσι διατηρούν τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι, τον Ιούνιο του 2018, είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με τις εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017, μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών αρχών και «επιχειρήσεις» όπου στήθηκαν σε Αθήνα και Δωδεκάνησα, καταφέρνοντας έτσι να ολοκληρωθεί το «παζλ» το οποίο περιλαμβάνει τόσο ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όσο και άτομα -έγκλειστους στις φυλακές για άλλες υποθέσεις.

Αρχικά στην υπόθεση φέρονταν να εμπλέκονται περισσότερα από 20 άτομα, αλλά τελικά σε δίκη παραπέμφθηκαν 18, τα οποία κατηγορούνταν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κ.α.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν τόσο από τις διωκτικές αρχές της Κω όσο και από την αστυνομία στην Αθήνα (Αχαρνών), η οργάνωση αποτελούνταν από δύο ομάδες, τα μέλη των οποίων είχαν διακριτούς ρόλους.

Οι εμπλεκόμενοι ήταν Έλληνες και αλλοδαποί, κάτοικοι Καλύμνου, Κω και Αθήνας, ενώ μερικοί εξ αυτών ήταν έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο