Το παγκόσμιο σκάκι στο Φεστιβάλ Ρόδου

Το παγκόσμιο σκάκι στο Φεστιβάλ Ρόδου

Το παγκόσμιο σκάκι στο Φεστιβάλ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 878 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε την Κυριακή στο ξενοδοχείο Rodos Palace το 2ο Φεστιβάλ Σκακιού που περιλαμβάνει τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις: την Ολυμπιάδα Σκακιού Τυφλών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σύνθεσης και Επίλυσης Σακιστικών Προβλημάτων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών U-1700 U-2000 και U-2300.

Η τελετή έναρξης έγινε στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου, παρουσία πλήθους αθλητών και συνοδών κι από τα τρία πρωταθλήματα, ενώ το «παρών» έδωσαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς και Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Αθλητισμού Νίκος Νικολής, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης, η Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Αικατερίνη Φραντζή κι ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Παπαδομαρκάκης.

Οι βουλευτές Βασίλειος Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Νεκτάριος Σαντορινιός, όπως και ο Περιφερειάρχης, λόγω υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν κι απέστειλαν χαιρετισμό για να συγχαρούν τους διοργανωτές για αυτή την προσπάθεια κι εύχονται καλή επιτυχία στους αγωνιζομένους.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου για την εξαιρετική συνεργασία τους, καθώς κι όλους τους χορηγούς που συνέδραμαν σημαντικά ώστε να φιλοξενηθεί στο νησί μας η τεράστιας σημασίας διεθνής σκακιστική συνάντηση.

Επίσης εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στους φορείς για την υποστήριξή τους, στον κ. Σέργιο Αϊβάζη και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης για την παραχώρηση αριθμού εικονογραφημένων καταλόγων έργων τέχνης, όπως και στον Αλέξανδρο Κολιάδη και στον Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ. για την παραχώρηση σημαντικού αριθμού φυλλαδίων και φωτογραφικών καταλόγων για το νησί της Ρόδου.

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) Ουργκούτ Τσολάκογλου από την Τουρκία, διάβασε χαιρετισμό του Προέδρου της FIDE.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στο κοινό, ευχαρίστησε τους διοργανωτές κι ευχήθηκε καλή επιτυχία και διαμονή στους αγωνιζομένους.

Ακολούθησε το πρόγραμμα από τη χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή, που μάγεψε τους παρευρισκομένους ερμηνεύοντας τραγούδια στη μνήμη του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη.

Οι συμμετοχές στους αγώνες
- Συνολικά οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών έφτασαν τις 190 περίπου με σκακιστές από 50 χώρες.
- Στην Ολυμπιάδα οι συμμετέχοντες σκακιστές είναι περίπου 180 από 23 χώρες, ενώ στο Παγκόσμιο Σύνθεσης κι Επίλυσης οι διαγωνιζόμενοι είναι λίγο πάνω από τους 120.

- Συνολικά οι συμμετέχοντες σκακιστές και συνοδοί με τις οικογένειές τους ξεπερνούν τους 1.200 και θα μείνουν στη Ρόδο μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση.
- Να σημειώσουμε ότι οι συμμετοχές από τη Ρόδο είναι 30 και στις 6 κατηγορίες ενώ συνολικά 59 αθλητές-αθλήτριες είναι από την Ελλάδα.

Την πρώτη κίνηση στον πρώτο γύρο εθιμοτυπικά έκαναν ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και ο Εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Νίκος Νικολής.

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης