Δημήτρης Γάκης: Πώς πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα

Δημήτρης Γάκης: Πώς πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα

Δημήτρης Γάκης: Πώς πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 629 ΦΟΡΕΣ

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, ένας από τους 500 Έλληνες που διαγιγνώσκονται με πολλαπλό μυέλωμα κάθε χρόνο, μίλησε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου για την περιπέτεια με τη ζωή του, αλλά και με τη νικηφόρα μάχη στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους πάσχουν και φυσικά στη συνάδελφό του, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή –είπε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου– για κάποιον άνθρωπο που περνά αυτή τη δοκιμασία. Και εγώ ήμουν σ’ ένα δίλημμα να κάνω μια δήλωση για το τι έχω περάσει, αλλά από την άλλη μεριά σκεφτόμουν το δικό μου πρόβλημα γιατί να προστεθεί σε όλη την κοινωνία. Μιλούσα για το πρόβλημά μου με όσους επικοινωνούσα. Τώρα η Ντόρα με την ανακοίνωσή της δίνει πολύ κουράγιο και δύναμη σε όλους μας. Από τη μια, δεν θέλεις να το κοινοποιήσεις και από την άλλη, χρειάζεσαι μια συμπαράσταση, έναν καλό λόγο».

Ήξερε ότι είχε κάποιο πρόβλημα εδώ και δέκα χρόνια, παρακολουθούσε τους σχετικούς δείκτες. Το «καμπανάκι» κτύπησε πριν από λίγους μήνες.

«Είναι μια μορφή καρκίνου στο αίμα και η αντιμετώπισή του γίνεται με χημειοθεραπεία, να σκοτώσεις τα καρκινικά κύτταρα για να συνεχίσεις τη ζωή σου. Αν είσαι κάτω από τα 60 έτη, μπορείς να επιλέξεις την αυτόλογη μεταμόσχευση, μια διαδικασία ενεργοποίησης του ίδιου του οργανισμού σου για να σκοτώσεις τα άρρωστα κύτταρα. Αυτή η επιλογή έγινε για μένα από τον θεράποντα ιατρό μου, τον καθηγητή Δημόπουλο και την ομάδα του», σημειώνει.

Μιλά για τον κ. Δημόπουλο και λέει πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε αυτόν και την ομάδα του, είναι κορυφαίοι στον κόσμο για την αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματος.

«Πήγε πολύ καλά αυτή η ιστορία σε μένα και πηγαίνει καλά. Σε λίγο κλείνω 100 ημέρες από τη θεραπεία, το πιο κρίσιμο διάστημα για τον καθηγητή Δημόπουλο. Δεν σας κρύβω ότι σήμερα νιώθω πολύ καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι αφήνω πίσω μου αυτή την περιπέτεια», συνεχίζει και καταλήγει: «Θέλω να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους νοσούν από αυτό. Θα τα καταφέρουν».

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα