Επιβλητική υποδοχή επεφύλαξε το Κάστρο Ρόδου στους υποψήφιους της ΕΡΕ

Επιβλητική υποδοχή επεφύλαξε το Κάστρο Ρόδου στους υποψήφιους της ΕΡΕ

Επιβλητική υποδοχή επεφύλαξε το Κάστρο Ρόδου στους υποψήφιους της ΕΡΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 137 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3165

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗΝ ΕΠΕΦΥΛΑΞΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Ε.

Ενεφανίσθησαν όλοι μαζί - Ο λαός τούς έφερε επί των ώμων - Διά πρώτην φοράν ωμίλησαν εις Ρόδον υποψήφιοι εντός Κόμματος εις δύο συγχρόνως σημεία

Επιβλητικήν υποδοχήν επιφύλαξαν χθές οι κάτοικοι της περιοχής Πεταλάδικα του Κάστρου εις τους υποψηφίους της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως κ.κ. Κωτιάδην, Χαρίτον και Φωταράν.

Οι υποψήφιοι φερόμενοι επί των ώμων του ενθουσιώντος λαού, δυσκόλως έφθασαν εις τον χώρον, όπου είχε τοποθετηθή το μικρόφωνον. Πρώτος εχαιρέτησε τα πλήθη των, παρισταμένων ο κ. Χαρίτος, όστις εν συνεχεία μετέβη εις την Εβραϊκήν, όπου τον ανέμενε επίσης μεγάλη συγκέντρωσις.

Ο κ. Στ. Κωτιάδης ομιλών εις Πεταλάδικα, ανεφέρθη εις το έργον του κ. Κ. Καραμανλή, ετόνισεν ότι η Νίκη της ΕΡΕ θα είναι συντριπτική και εκάλεσεν τον λαόν να δώση την χαριστικήν βολήν εις τους αντιπάλους. Η Εξαετία του Καραμανλή θα γίνη δεκαετία - ετόνισεν ο κ. Κωτιάδης. Τούτο είναι βέβαιον όχι 100% αλλά 1000%.

Με το αυτό πνεύμα ωμίλησε και ο κ. Φωταράς. Οι ομιληταί διακόπτοντο από ενθουσιώδεις ζητωκραυγάς και χειροκροτήματα. Μετά το πέρας της ομιλίας των, οι κ.κ. Κωτιάδης και Φωταράς κατηυθύνθησαν εις την Εβραϊκήν, όπου ωμίλει ο κ. Χαρίτος.

Τόσον εις την Εβραϊκήν, όσον και εις τα Πεταλάδικα και εις την Κόκκινη Πόρτα, οι τρεις υποψήφιοι εγένοντο αντικείμενον ενθουσιωδεστάτων εκδηλώσεων του κόσμου.

Οι υποψήφιοι εζήτησαν να καταψηφισθή το αντεθνικόν κόμμα του ΠΑΜΕ-ΕΔΑ και ετόνισαν ότι οι ΕΔΑΪΤΑΙ δεν διεμαρτυρήθησαν όταν το αφεντικό των της Μόσχας ηπείλησεν ότι θα καταστρέψη την Ακρόπολιν. Επίσης ετόνισαν οι Αρχηγοί του Κέντρου αλληλοτρώγονται από τούδε και θα αλληλοφαγωθούν την νύκτα της Κυριακής όταν ο Ελληνικός λαός θα είπη το «ΟΧΙ» του εις τον παλαιοκομματισμόν.

Σημειωτέον ότι διά πρώτην φοράν εις τα χρονικά της Ρόδου, υποψήφιοι του αυτού κόμματος ωμίλησαν ταυτοχρόνως εις δύο σημεία, χωρίς δισταγμόν. Και παρά τας επιφυλάξεις μερικών, απεδείχθη ότι οι πολίται δεν μετακινήθησαν από της μιάς εις την άλλην συγκέντρωσιν. Γενικώς αι συγκεντρώσεις ήσαν ικανοποιητικαί.

ΜΕ ΔΑΦΝΕΣ
Δέον επίσης να τονισθή ότι και εις τα τρία καφενεία, όπου ωμίλησαν οι υποψήφιοι είχον γίνει διακοσμήσεις με ελληνικάς σημαίας και με φωτογραφίας του κ. Καραμανλή. Εις τας συγκεντρώσεις μετείχον άνδρες και γυναίκες, πάσης ηλικίας, κυρίως όμως εργάται. Ιδιαιτέραν αίσθησιν προεκάλεσε το γεγονός ότι πολλοί ανανήψαντες άλλοτε οπαδοί της ΕΔΑ, εζητωκραύγαζον ενθουσιωδώς.

ΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Σήμερον οι υποψήφιοι της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως θα ομιλήσουν εις τας συνοικίας Αγ. Νικολάου, Μητροπόλεως, Αγ. Αναστασίας, Αγ. Αναργύρων και Αγ. Ιωάννου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»