Γιώργος Ματσίγκος: Τα φετινά αποτελέσματα στον τουρισμό είναι παρακαταθήκη για το μέλλον!

Γιώργος Ματσίγκος: Τα φετινά αποτελέσματα στον τουρισμό είναι παρακαταθήκη για το μέλλον!

Γιώργος Ματσίγκος: Τα φετινά αποτελέσματα στον τουρισμό είναι παρακαταθήκη για το μέλλον!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 293 ΦΟΡΕΣ

Στα εξαιρετικά φετινά αποτελέσματα στον τουρισμό αλλά και στις προοπτικές για το 2022 αναφέρθηκε χθες μιλώντας στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Όπως τόνισε, το 2022 η Ρόδος μπορεί να πετύχει αριθμό αφίξεων που θα αναλογούν στο 80 με 90% αυτών του 2019.

«Πιάσαμε φέτος τους στόχους μας. Τον Ιανουάριο είχα δηλώσει από τα στοιχεία που είχα στη διάθεσή μου ότι ήταν εφικτό να έχουμε 1.300.000 αφίξεις τουριστών στη Ρόδο. Τελικά ξεπεράσαμε το 1.400.000 αφίξεις. Αυτό αναλογεί στο 60% των επισκεπτών του 2019.

Αποδείχθηκε για μια φορά ότι η Ρόδος είναι ένας εμβληματικός τουριστικός προορισμός. Για να το πετύχουμε αυτό εκτός από την ποιότητα διασφαλίσαμε την υγιεινή για τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζομένους μας», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

Σε ερώτηση αν τα φετινά θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό θα λειτουργήσουν θετικά για τη σεζόν του 2022 ο κ. Ματσίγκος απάντησε ότι θα είναι παρακαταθήκη για το επόμενο καλοκαίρι.

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι ακόμη και με την πανδημία παρούσα δεν υστερήσαμε ούτε εκατοστό σε ό,τι αφορά την ποιότητα στις υπηρεσίες που παρείχαμε στους επισκέπτες μας. Δεν κάναμε ουδεμία έκπτωση στην ποιότητα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων υπογράμμισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την σεζόν του 2022.

«Ο προγραμματισμός και οι πωλήσεις για την επόμενη σεζόν έχουν ξεκινήσει. Βέβαια είναι νωρίς για προβλέψεις. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πιάσουμε σε ποσοστό 80 με 90% τα δεδομένα του 2019. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η εξέλιξη της πανδημίας.

Σημαντικοί παράγοντες είναι η οικονομική κατάσταση στις χώρες από τις οποίες αντλούμε τουρίστες και η ανεργία. Εικόνα πιο ξεκάθαρη θα έχουμε τον Ιανουάριο του 2022. Η έναρξη της σεζόν υπολογίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου που θα είναι πιο πυκνές οι αεροπορικές πτήσεις», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος

Όσο για το αν θα υπάρξει και επιμήκυνση της σεζόν το 2022 ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων τόνισε πως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί υπό προϋποθέσεις.

«Δεν μπορεί η επόμενη σεζόν να είναι καλύτερη από το 2019 γιατί θα είναι σε λειτουργία πολλοί ανταγωνιστικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αίγυπτος και άλλες», τόνισε. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, στο πλαίσιο εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων στη διάρκεια της θερινής περιόδου γίνονταν 10.000 τεστ την ημέρα.

«Υπήρξε μεγάλη οργάνωση. Στα μεγάλα ξενοδοχεία γίνονταν οι δηλώσεις από τους τουρίστες και εν συνεχεία γίνονταν στις μονάδες τα τεστ. Έτσι υπήρξε και αποσυμφόρηση αφού θα ήταν ανέφικτο όλα αυτά να γίνονταν στο νοσοκομείο ή τα Κέντρα Υγείας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε για τη στήριξη τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Ο κ. Ματσίγκος χαρακτήρισε ήρωες τους εργαζομένους γιατί σε δύσκολες συνθήκες τήρησαν στο ακέραιο τα υγειονομικά μέτρα.

«Στη φετινή επιτυχία της σεζόν συνέβαλε το γεγονός ότι έγινε στοχευμένη προβολή και διαφήμιση με τη στήριξη όλων των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Αφίξεις θα έχουμε μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Κάναμε ένα βήμα για την επέκταση της τουριστικής σεζόν», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη