Συμμετοχή του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου σε πρόγραμμα Erasmus+

Συμμετοχή του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου σε πρόγραμμα Erasmus+

Συμμετοχή του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου σε πρόγραμμα Erasmus+

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 672 ΦΟΡΕΣ

Δεύτερη διακρατική συνάντηση στη Βουλγαρία

Στις 25-29 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+KA229 "Future Press: On line Newspaper and Radio", στο οποίο συμμετέχει το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία διαδικτυακού σχολικού ραδιοφώνου και διαδικτυακής σχολικής εφημερίδας μέσω της συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από 4 διαφορετικά ευρωπαϊκά σχολεία: Ies Las Marinas Roquetas de Mar, Ισπανία (συντονιστικό σχολείο), Dimitar Talev (Βουλγαρία), IISS Federico II (Ιταλία) και 4ο ΓΕΛ Ρόδου (Ελλάδα).

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση έλαβε χώρα στο σχολείο Dimitar Talev, στο Dobrich της Βουλγαρίας με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών και πέντε μαθητών από το κάθε σχολείο – εταίρο. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο αεροφωτογραφίας μαζί με τους εταίρους τους, να συμμετάσχουν σε πρακτική δραστηριότητα αεροφωτογραφίας με τη χρήση drone και να γνωρίσουν λογισμικά για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο.

Με τη χρήση αυτών των λογισμικών οι συμμετέχοντες στη διακρατική συνάντηση επεξεργάστηκαν φωτογραφίες που συγκέντρωσαν μετά από μία εκπαιδευτική εκδρομή στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και οργάνωσαν έκθεση φωτογραφίας στη δημοτική βιβλιοθήκη του Dobrich.

Επιπλέον, οι μαθητές των σχολείων-εταίρων εργάστηκαν ομαδικά και προετοίμασαν την επόμενη έκδοση της διαδικτυακής σχολικής εφημερίδας, που αποτελεί βασικό καρπό του συγκεκριμένου προγράμματος. Η δεύτερη διακρατική συνάντηση αποτέλεσε το κύριο θέμα εκπομπής σε τηλεοπτικό σταθμό της Βουλγαρίας, στον οποίο παραχώρησαν συνέντευξη εκπαιδευτικοί και μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων.

Η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Ρόδου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στη Βουλγαρία, να συσφίξει τις σχέσεις με τους εταίρους και να έρθει σε επαφή με καλές πρακτικές και νέες ιδέες. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου