Θεατρικό εργαστήρι «Αγιούτο»: Μια καλλιτεχνική απόδραση για τους νέους της Ρόδου

Θεατρικό εργαστήρι «Αγιούτο»: Μια καλλιτεχνική απόδραση   για τους νέους της Ρόδου

Θεατρικό εργαστήρι «Αγιούτο»: Μια καλλιτεχνική απόδραση για τους νέους της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1693 ΦΟΡΕΣ

Διανύοντας τον 4ο χρόνο λειτουργίας του, το θεατρικό εργαστήρι «Αγιούτο» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί νέους και παλιούς μαθητές που θέλουν να βιώσουν την τέχνη της υποκριτικής.

Την έμπνευση για το θεατρικό εργαστήρι είχε το 2017 ο δημοφιλής ηθοποιός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, που κατοικεί τα τελευταία χρόνια στο νησί μας.
«Η ιδέα γεννήθηκε το 2017 όταν θέλησα να δημιουργήσω έναν χώρο στο νησί για όσους αγαπούν το θέατρο και την υποκριτική τέχνη. Το όνομα Αγιούτο προέρχεται από την ιταλική λέξη aiuto δηλαδή βοήθεια στα ιταλικά που ακούγεται σε μια σκηνή της ταινίας «Απέραντο γαλάζιο».

Ξεκινήσαμε δειλά δειλά τον Δεκέμβρη του 2017 και με τη βοήθεια των συνεργατών μου δημιουργήσαμε μια κοινότητα, έναν πυρήνα, με τον κόσμο της Ρόδου που αγαπά την υποκριτική» δηλώνει ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος στη «Ροδιακή».

Το θεατρικό εργαστήρι Αγιούτο προσφέρει μαθήματα υποκριτικής σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την γνωριμία με τον κόσμο του θεάτρου.
«Τα σεμινάρια και τα μαθήματα που προσφέρουμε είναι για μας ένα είδος γιορτής. Μια ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί ο κόσμος και να γνωριστεί με την τέχνη της υποκριτικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και μαθήματα υποκριτικής, ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμούς με μουσική, μουσικοκινητική αγωγή , cinematherapy, διαδραστικά παιχνίδια, ασκήσεις ορθοφωνίας, κινησιολογία, κ.α. ενώ στο τέλος της χειμερινής σεζόν κάθε τμήμα έχει την ευκαιρία να προετοιμάσει και να παρουσιάσει ένα θεατρικό έργο, βιώνοντας έτσι και την εμπειρία της παράστασης.

Τα φετινά τμήματα ενηλίκων ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου με ένα τρίωρο σεμινάριο από τον αγαπημένο ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα, γνωστό ως «Τάκη» στην δημοφιλή σειρά Άγριες Μέλισσες.
«Με τιμά η πρόσκληση του φίλου μου Πέτρου Μπουσουλόπουλου να συμμετέχω σ’ αυτό το «δίκτυο» υποκριτικής που έχει δημιουργήσει και χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τον κόσμο. Στόχος μου είναι να εμπνεύσω τους συμμετέχοντες και να μοιραστώ τα μυστικά της υποκριτικής τέχνης όπως τα έχω διδαχθεί και γω.» δήλωσε στη Ροδιακή ο κος. Πανταζάρας.

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 6974820192 | 6946282254 καθώς και στη σελίδα που διατηρεί το εργαστήρι στο facebook: «Θεατρικό Εργαστήρι αγιούτο».

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου