Πολλά προβλήματα στο δρόμο προς το μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας

Πολλά προβλήματα στο δρόμο προς το μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας

Πολλά προβλήματα στο δρόμο προς το μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1211 ΦΟΡΕΣ

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στον δρόμο προς το μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας («Κυράς Ψηλής») και σε ορισμένα μάλιστα σημεία η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Τα προβλήματα αυτά επισημαίνει με επιστολή του ο κ. Κωνσταντίνος Ε. Σπανός, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Πανόραμα», ο οποίος μάλιστα με επιστολή του προς τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, ζητά την άδεια να συνδράμει με δικιές του δαπάνες στην αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ειδικότερα, αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:
«Σεβασμιώτατε, κατά την αδιαλείπτως επί έτη καθημερινή μου διαδρομή προς το εστιατόριο που λειτουργώ 100 μέτρα κάτω από το μοναστήρι Παναγιάς Τσαμπίκας της «Κυράς Ψηλής»), έχω καταστεί παρατηρητής και ενίοτε μάρτυρας της επικινδυνότητας αυτής (διαδρομής) για τους εποχούμενους και μη - προσκυνητές και επισκέπτες της Ιεράς Μονής.

Συγκεκριμένα, ιδίως κατά τη χειρινή περίοδο, σε ορισμένα σημεία παρατηρούνται κατολισθήσεις, λόγω της διάβρωσης του εδάφους από τις βροχές και της έλλειψης αντιστηρικτικής υποστήριξης των πρανών.
Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω φωτογραφίες, ληφθείσες μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, στις οποίες αποτυπώνεται ως πραγματικότητα η πτώση (μετά από αποκόλληση) βράχου στο οδόστρωμα, καθώς και η σώρευση επ’ αυτού (οδοστρώματος) μάζας χώματος.

Όπως αντιλαμβάνεστε, Σεβασμιώτατε, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων τα οποία θα καθιστούν ασφαλή την πρόσβαση προς την Ιερά Μονή εξαλείφοντας όλους τους παράγοντες κινδύνου της σωματικής ακεραιότητας ακόμη δε και της ζωής των εποχούμενων και μη προσκυνητών και επισκεπτών.

Με την παρούσα επιστολή μου σας ενημερώνων ότι προσφέρομαι να συνδράμω με δικές μου δαπάνες στο έργο αυτό, και προς τούτο επιθυμώ πρωτίστως τη δική σας ευχή, αλλά και την ιδιαίτερης βαρύτητας παραίνεσή σας προς στις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του σοβαρού αυτού θέματος.
Ευελπιστώντας στην ανταπόκρισή Σας διατελώ μετά του μεγίστου σεβασμού.

Κωνσταντίνος Σπανός».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος