Ν.Δ. Ρόδου για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Η σημερινή ημέρα είναι μια συνεχής υπόμνηση στην πολιτεία απέναντι στις δεσμεύσεις

Ν.Δ. Ρόδου για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Η σημερινή ημέρα είναι μια συνεχής υπόμνηση στην πολιτεία απέναντι στις δεσμεύσεις

Ν.Δ. Ρόδου για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Η σημερινή ημέρα είναι μια συνεχής υπόμνηση στην πολιτεία απέναντι στις δεσμεύσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της φετινής παγκόσμιας ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία την 3η Δεκεμβρίου, και εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, καταφαίνεται όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη διασφάλισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στην παιδεία, τον πολιτισμό ακόμη και την πολιτική σκηνή της χώρας, ως το υπέρτατο στοίχημα ατομικής συνείδησης και πολιτισμού.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι μόνο μια μέρα γιορτής της προσβασιμότητας και των ίσων ευκαιριών για τα ΑμεΑ του τόπου μας, είναι και μια συνεχής υπόμνηση στην πολιτεία απέναντι στις δεσμεύσεις και στις υποχρεώσεις που έχει ώστε τα άτομα μεαναπηρία να συνεχίσουν να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε έκφανσητης κοινωνικής ζωής.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μόνο το τελευταίο διάστημα, με σημαντικές τομές πουεπετεύχθηκαν για τα ΑμεΑ, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το ζήτηματης πρόσβασης των ΑμεΑ είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου εθνικούσχεδίου για την αναπηρία από την κυβέρνηση της ΝΔ,επιγραμματικά αναφέρονται οι παρακάτω παρεμβάσεις ενίσχυσηςτων ίσων ευκαιριών, χρόνια αιτήματα των ΑμεΑ που ήδη έχουνθεσμοθετηθεί και δρομολογηθεί:

1. Προώθηση των προσλήψεων ΑμεΑ στο Δημόσιο Τομέα, με ευνοϊκότερους όρους για τα άτομα με αναπηρία

2. Προσωπικός Βοηθός που εγκρίθηκε από τη Βουλή και θα πάρεισάρκα και οστά, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

3. Κάρτα Αναπηρίας, που θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, ιδιαίτερα σε σχέση με τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

4. Οριστική κατάργηση της υποχρέωσης των αναπήρων πολιτών με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις να περνούν από επαναλαμβανόμενες επιτροπές ΚΕΠΑ.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ρόδου σε συνεργασία με την ΔΕΕΠ , πιστή στο καταστατικό και στις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης αναλαμβάνειπρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, προωθεί λύσεις καιαφουγκράζεται τις ανάγκες των ΑμεΑ στην ακριτική περιοχή μας.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου και η ΔΕΕΠ στέκονται δίπλα στα ΑμεΑ της Ρόδου στην πράξη, προωθώντας λύσεις σε συνεννόηση με την διοίκηση των προνοιακών δομών που αφορούν τη λειτουργία τους και την κατά το δυνατόν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενουμένων καλύπτοντας ανάγκες σε εξοπλισμό που θα παραδοθεί εντός των ημερών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Υπεύθυνος πολιτισμού

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΦΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών