Ο... πόλεμος της ασφάλτου συνεχίζεται: Στους 18 έφθασαν οι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα στα Δωδεκάνησα

Ο... πόλεμος της ασφάλτου συνεχίζεται:  Στους 18 έφθασαν οι νεκροί  σε τροχαία δυστυχήματα στα Δωδεκάνησα

Ο... πόλεμος της ασφάλτου συνεχίζεται: Στους 18 έφθασαν οι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4573 ΦΟΡΕΣ

Ανατριχιαστικός από κάθε άποψη, είναι ο αριθμός των νεκρών αλλά και των τραυματιών στην περιοχή μας, αφού τα στοιχεία και τα δεδομένα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, φανερώνουν με τον χειρότερο τρόπο ότι η κατάσταση στους δρόμους των νησιών μας μοιάζει με εμπόλεμη!

Μόνο για το νησί της Ρόδου, ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων και των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2021 ανέρχεται σε 18 άτομα ενώ οι τραυματίες (σοβαρά και ελαφρά) που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου με το ΕΚΑΒ ξεπερνούν τους 500 τουλάχιστον.
Τροχαία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και εταιρίες οδικής βοήθειας, τρέχουν και δεν... φθάνουν μέρα και νύχτα για να προλάβουν τα χειρότερα. Η κατάσταση μοιάζει και είναι απελπιστική!

Πίσω από τους παραπάνω αριθμούς, υπάρχει ανείπωτος πόνος, θλίψη και δυστυχία εκατοντάδων οικογενειών, οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες με τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων τα τελευταία χρόνια, αλλά και ακλόνητο στοιχείο προς κάθε αρμόδιο φορέα και αρχή, ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του ακήρυχτου αυτού πολέμου στην άσφαλτο.

Ο ανατριχιαστικός «χάρτης» των τροχαίων δυστυχημάτων στη Ρόδο
Σε περισσότερα από 700 υπολογίζονται τα τροχαία ατυχήματα (υλικών ζημιών) που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στους δρόμους της Ρόδου, γεγονός που φανερώνει για ακόμα μια φορά ότι η κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου! Αντίστοιχα, υψηλός παραμένει και ο αριθμός των τραυματιών που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ακόμα πιο ανατριχιαστικός, παραμένει επίσης και ο αριθμός των θυμάτων της ασφάλτου, για το 2021 σε ό,τι αφορά τα τροχαία δυστυχήματα, καθώς ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 18 για την περιοχή της Δωδεκανήσου, ενώ των τραυματιών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ή να νοσηλευτούν, εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 500.

Ο τραγικός απολογισμός του 2021
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», από την αρχή του χρόνου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2021, είχαν καταγραφεί συνολικά 18 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και συγκεκριμένα:
-Στη Ρόδο στις 9 Ιανουαρίου 2021 ένας 60χρονος που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο χάνει τη ζωή του έπειτα από 50 σχεδόν ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο.
-Στην Κάρπαθο στις 5 Μαρτίου 2021 ένα 76χρονος που οδηγούσε δίκυκλο, χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.
-Στις Καλυθιές, στις 12 Ιουνίου 2021 ένας 61χρονος οδηγός χάνει τη ζωή του μετά από πρόσκρουση του φορτηγού αυτοκινήτου του σε δέντρο.
-Στις 19 Ιουνίου 2021 ένα 22χρονο παλικάρι, επίσης στις Καλυθιές, χάνει τη ζωή του.
-Στις 27 Ιουνίου 2021, ένας 35χρονος από τον Αρχάγγελο χάνει τη ζωή του.
-Στις 30 Ιουνίου 2021 ένας 40χρονος, που επέστρεφε από την εργασία του με τη μοτοσικλέτα του χάνει τη ζωή του στην περιοχή της Ιαλυσού.

-Στις 16 Ιουλίου 2021 ένας 50χρονος χάνει τη ζωή του στην Κάρπαθο.
-Στις 24 Ιουλίου 2021 ένας 26χρονος από το νησί της Κω χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.
-Στις 25 Ιουλίου 2021 στον περιφερειακό δρόμο, στην περιοχή του Ζέφυρου, χάνει τη ζωή του ένας 72χρονος συμπολίτης μας που κινούνταν με το δίκυκλό του.
-Στις 14 Αυγούστου 2021, ένας 38χρονος Ιταλός συνεπιβάτης σε ενοικιαζόμενο όχημα, έχασε τη ζωή του στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ρόδου – Καλλιθέας.

-Στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, 31χρονος πεζός στην περιοχή του Αρχαγγέλου.
-Στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, ένας 26χρονος Ροδίτης οδηγός δικύκλου, που απεβίωσε μετά από 31 μέρες σκληρής μάχης που έδωσε στην εντατική του νοσοκομείου. Το νήμα της ζωής του κόπηκε στον 4ο χιλιομετρο της ΕΟ Ρόδου- Καλλιθέας, όταν όχημα που οδηγούσε Ιταλός τουρίστας, επιχείρησε να στρίψει χωρίς έλεγχο. Στο ίδιο δυστύχημα σκοτώθηκε και ο 38χρονος συνοδηγός του Ι.Χ.
-Στις 3 Οκτωβρίου2021, στην περιοχή Τσαΐρι, έχασε τη ζωή του 25χρονος νεαρός οδηγός δικύκλου, όταν το όχημά του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο.

-Στις 24 Οκτωβρίου 2021, έφυγε από τη ζωή ένας ακόμα συμπολίτης μας, ο Παντελής Καρύδης από την Κρεμαστή. Είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στις 9 Ιουνίου 2020 κοντά στη Φανερωμένη.
-Την 1η Νοεμβρίου 2021, φεύγει από τη ζωή, η 49χρονη συμπολίτισσά μας Σοφία Κουφομανώλη. Είχε τραυματιστεί στην περιοχή Τσαΐρι και έδωσε σκληρή μάχη στην εντατική του νοσοκομείου, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει.
-Την 1η Νοεμβρίου 2021 επίσης, ένας 23χρονος Γερμανός που είχε έρθει στο νησί μας για διακοπές, χάνει τη ζωή του, όταν το τετράτροχο όχημα που ενοικίασε και κινούνταν επί της οδού Λαέρμων – Απολλώνων, βγήκε εκτός δρόμου και «καρφώθηκε» σε δέντρο.

-Στις 2 Δεκεμβρίου 2021, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, ένας ακόμα συμπολίτης μας ηλικίας 57 ετών, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ι.χ. αυτοκίνητο.
Σημειώνεται ότι τους πρώτους μήνες του 2021, υπήρχε η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Σε άλλη περίπτωση, εκτιμάται ότι αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων για την περιοχή της Δωδεκανήσου θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το μήνυμα του δημάρχου Νισύρου για την Πρωτομαγιά