Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου εναντίον εργοδοτών για το δώρο Χριστουγέννων

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου εναντίον εργοδοτών για το δώρο Χριστουγέννων

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου εναντίον εργοδοτών για το δώρο Χριστουγέννων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 718 ΦΟΡΕΣ

Θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα

Στον Εισαγγελέα θα προσφύγει το αργότερο έως την Τρίτη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε σε εργαζομένους στον τομέα της εστίασης.

Όπως κατήγγειλε στο skyrodos.gr, ο πρόεδρος του Εργατικού Κεντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος επιχειρηματίες ζητούν από τους εργαζομένους να τους επιστρέψουν σε μετρητά το δώρο των Χριστουγέννων που θα τους καταβάλλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα τους καταβάλλουν τον τελευταίο μισθό της σεζόν και τα χρήματα για επιδόματα και τις άδειες. Σε ερώτηση για τον κλάδο, από τον οποίο γίνεται αυτό, ο κ. Εγγλέζος τόνισε ότι βάσει των καταγγελιών το φαινόμενο εντοπίζεται στην εστίαση.

«Έως την Τρίτη θα έχουμε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα. Δεν θα αφήσουμε τους εργαζομένους σε αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Μέχρι στιγμής έγιναν τρεις καταγγελίες από εργαζομένους που δεν θέλησαν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους. Θέμα χρόνου, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι και η κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ για να μην γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού χωρίς να έχει την ισχύ που πρέπει το κριτήριο της εντοπιότητας.

Μένουν, όπως είπε, οι τελικές υπογραφές από τον δήμο και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Να σημειωθεί ότι προχθές έγινε και η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου σε σώμα. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Εγγλέζος.

Από τα ζητήματα στα οποία θα δοθεί έμφαση είναι η επιδότηση των εργαζομένων που δεν αναγνωρίζονται ως εποχικοί.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο