Στο πλευρό των εμπόρων ο υπουργός Στέλιος Κωτιάδης - Υποσχέθηκε να βοηθήσει για τα 100 καταστήματα

Στο πλευρό των εμπόρων ο υπουργός Στέλιος Κωτιάδης - Υποσχέθηκε να βοηθήσει για τα 100 καταστήματα

Στο πλευρό των εμπόρων ο υπουργός Στέλιος Κωτιάδης - Υποσχέθηκε να βοηθήσει για τα 100 καταστήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3208

ΕΙΣ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ

ΥΠΕΣΧΕΘΗ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΔΙΑ ΤΑ 100 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Τι πρόκειται να γίνη - Οι σκέψεις του Προέδρου - Θα αγορασθούν και άλλα

«Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στέλιος Κωτιάδης μάς υπεσχέθη ότι θα συμπαρασταθή εις την προσπάθειάν μας και θα μας βοηθήση από πάσης πλευράς».

Την πληροφορίαν αυτήν παρέσχεν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών κ. Ζαβουριανός, όστις επανήλθε προσφάτως εξ Αθηνών, όπου είχε μεταβή διά την υπογραφήν προσυμφώνου, προς αγοράν των 100 οικοπέδων διά τα μέλη του Συνδέσμου.

Ο κ. Ζαβουριανός προσέθεσεν ότι επεσκέφθηκε τον κ. Κωτιάδην, εξέφρασε δέ τας ευχαριστίας όλων των μελών διά την συμπαράστασιν του κ. Υπουργού. Επί του θέματος της αγοράς οικοπέδων ανέφερεν ότι κατεβλήθησαν 2 εκατομμύρια δραχμών και υπεγράφη προσφύμφωνον, ενώ έτερα 2 εκατομμύρια θα καταβληθούν μετά δίμηνον, οπότε θα υπογραφή το συμβόλαιον. Το υπόλοιπον 1,5 εκατομμύριον θα καταβληθή μετά 15 μήνας.

Εις το αγορασθέν οικόπεδον θα δημιουργηθούν στοαί και θα κατασκευασθούν καταστήματα, ενώ άνωθεν αυτών, κατά τα σχέδια, θα ανεγερθούν δύο μεγάλα ξενοδοχεία διά δανείου του ΟΧΟΑ τα οποία θα εκμεταλλεύεται Ξενοδοχειακή Μετοχική Εταιρεία. Καταλήγων ο Πρόεδρος εδήλωσεν ότι θα αγορασθή και άλλος χώρος, εις άλλην περιοχήν, δι’ έτερα 100 καταστήματα και ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθή η τελική απόφασις και θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι διά την αγοράν μερίδων.

ΥΜΝΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ
Ως πληροφορούμεθα, εις έκδοσίν του το Γερμανικόν περιοδικόν «Μέριαν» εδημοσίευσε περιγραφήν της Ρόδου και των άλλων νήσων της Δωδεκανήσου, πλαισιωμένην από φωτογραφίας.Το ρεπορτάζ το οποίον αποτελεί ύμνον διά την Ρόδον, εγράφη κατόπιν μακράς επιτοπίου ερεύνης εις την Ελλάδα, εκ μέρους περιοδικού Δ. Κέλλερ και των συνεργατών του.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΝ ΟΨΙΝ ΗΔΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΣ

Ως ανεκοίνωσεν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μετά του Γενικού Γραμματέως του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, παρεσχέθη η διαβεβαίωσις ότι ο ΕΟΤ θα συμπαρασταθή εις την προσπάθειαν των τοπικών φορέων, οι οποίοι οργάνωσαν εκδηλώσεις ενταύθα διά το δεκαπενθήμερον των Εορτών.

Εξ άλλου, ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Εκδηλώσεων, ήρχισεν επιτυχώς η πραγματοποίησις των εκδηλώσεων, κατά τας προσεχείς δέ ημέρας θα λάβουν χώραν κανονικώς αι ψυχαγωγικαί, θεατρικαί, κινηματογραφικαί, εκδρομικαί και αθλητικαί εκδηλώσεις, συμφώνως προς το πρόγραμμα, ενώ τα ξενοδοχεία και καταστήματα εφαρμόζουν αντιστοίχως εκπτώσεις 22% και 15%.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...