ΣΕΤΚΕ: Πλήρης αποκλεισμός των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

ΣΕΤΚΕ: Πλήρης αποκλεισμός των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

ΣΕΤΚΕ: Πλήρης αποκλεισμός των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Τη δυσφορία του για τον πλήρη αποκλεισμό των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων από το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει η ΣΕΤΚΕ, «παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την ένταξη των καταλυμάτων του κλάδου σε αναπτυξιακά προγράμματα, είναι πλέον γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακός Νόμος-Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» που κατατέθηκε στη Βουλή».

Η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι «οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, μέχρι και σήμερα δεν έχουν επωφεληθεί ούτε από προγράμματα ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού, αλλά ούτε και από τα μέτρα στήριξης που εφάρμοσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας, αφού ανέκαθεν υπήρχαν όροι και προϋποθέσεις που τις απέκλειαν».

«Ενώ οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων περίμεναν τον νέο αναπτυξιακό νόμο ως «σανίδα σωτηρίας», ο αποκλεισμός των επιχειρήσεών τους για ακόμα μια φορά, συντελεί στη στασιμότητα της ανταγωνιστικότητάς τους και στον οικονομικό μαρασμό τους» προειδοποιεί η ΣΕΤΚΕ.

Καλεί, τέλος, τον αρμόδιο υπουργό «να τηρήσει τη δέσμευσή του και να εντάξει τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα στον νέο αναπτυξιακό νόμο πριν από την ψήφισή του, αφού πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους ώστε να αντεπεξέλθουν στον υψηλό ανταγωνισμό της τουριστικής αγοράς».

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων