Ρόδος: Ξεκίνησε να φοιτά και πάλι στο σχολείο ο μαθητής που απουσίαζε από την αρχή της χρονιάς

Ρόδος: Ξεκίνησε να φοιτά και πάλι στο σχολείο ο μαθητής που απουσίαζε από την αρχή της χρονιάς

Ρόδος: Ξεκίνησε να φοιτά και πάλι στο σχολείο ο μαθητής που απουσίαζε από την αρχή της χρονιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1171 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε η δίκη του 43χρονου πατέρα

Αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα η δίκη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, του 43χρονου πατέρα που κατηγορείται ότι δεν έστελνε το παιδί του σχολείο, λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο το παιδί ξεκίνησε και πάλι από σήμερα να φοιτά κανονικά, όπως ενημερώθηκε και η διευθύντρια του σχολείου του (αν και τα σχολεία δεν λειτούργησαν δια ζώσης λόγω καιρού) και αναμένεται μάλιστα η σχετική βεβαίωση προκειμένου να προσκομιστεί στο δικαστήριο.

Όπως τόνισε κατά την προδικασία η συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου, κα. Σταματία Φίλια πρόκειται για νομική πλάνη, καθώς ο πελάτης της δεν γνώριζε ότι έκανε κάτι παράνομο, είχε ρωτήσει δικηγόρο Αθηνών στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ο οποίος του έστειλε σε προσωπικό μήνυμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη, με την οποία όπως του είπε, εφόσον την κατέθετε στη διεύθυνση του σχολείου ήταν καλυμμένος νομικά.

Ο ίδιος δικηγόρος Αθηνών, ο οποίος πλέον θεωρείται αρνητής και έχει εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, τον συμβούλευσε επίσης να προσλάβει δασκάλα η οποία και θα έκανε τα μαθήματα του παιδιού στο σπίτι, κάτι που έκανε ο 43χρονος.

Πάντως τον αυτοτελή ισχυρισμό, η κα. Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να τον απορρίψει, καθώς όπως τόνισε μεταξύ άλλων όλο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει μεγάλο θέμα και έχει υπάρξει αρκετή πληροφόρηση για το ότι οι γονείς πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση διαπράττουν αδίκημα.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 31 Ιανουαρίου 2022 προκειμένου να προσκομιστεί ενώπιον του βεβαίωση από το σχολείο του παιδιού ότι συνεχίζει κανονικά τη φοίτηση του.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»