Διαμαρτυρία γονέων Ρόδου: «Πως θα στείλουμε αύριο τα παιδιά μας στο σχολείο με τόσο κρύο να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα;»

Διαμαρτυρία γονέων Ρόδου: «Πως θα στείλουμε αύριο τα παιδιά μας στο σχολείο με τόσο κρύο να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα;»

Διαμαρτυρία γονέων Ρόδου: «Πως θα στείλουμε αύριο τα παιδιά μας στο σχολείο με τόσο κρύο να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα;»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2659 ΦΟΡΕΣ

Τις διαμαρτυρίες αλλά κ αι την ανησυχία τους εκφράζουν με επιστολή τους στη «Ροδιακή» γονείς από δημοτικό σχολείο της πόλεως Ρόδου, εξαιτίας του ότι με τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίας θα πρέπει αύριο το πρωί τα παιδιά τους να επιστρέψουν στα θρανία και να κάνουν μάθημα με τα παράθυρα ανοιχτά, όπως καθορίζεται από σχετική απόφαση, στο πλαίσιο μέτρων προστασίας που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

«Είναι εξοργιστικό και απαράδεκτο, να μην λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι τα παιδιά μας ειδικά όσα είναι ηλικίας 6 έως 11 ετών, να κάνουν αύριο το πρωί μάθημα με ανοιχτά τα παράθυρα. Τον κορονοϊό μπορεί να τον αποφύγουμε, φοβόμαστε όμως εξίσου ότι θα επιστρέψουν με… πνευμονία από την παγωνιά» επισημαίνουν οι γονείς.

Οι ίδιοι τονίζουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους, ότι όσο καλά και να ντυθούν τα μικρά παιδιά, είναι αδύνατο μέσα με ανοιχτά παράθυρα να αντέξουν στο κρύο. Τα παιδιά μας εδώ στα νησιά και ειδικά τη Ρόδο, είναι αλήθεια ότι δεν είναι συνηθισμένα σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Περιμέναμε να το κατανοήσουν αυτό εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις και να βρουν μια συμβιβαστική λύση για τις μέρες αυτές τουλάχιστον. Ας φρόντιζαν τουλάχιστον να κλείσουν τα παράθυρα για μια – δυό μέρες. Δυστυχώς, δεν το έπραξαν με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε τώρα σε δύσκολη θέση.

Την ίδια στιγμή τα καλοριφέρ λειτουργούν «συνεχόμενα», αλλά παράλληλα οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να ανοίγουν τα παράθυρα των αιθουσών, όπως «προστάζουν» οι οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων. Δυστυχώς, όπως σημειώνουν οι γονείς στην διαμαρτυρία τους, τα καλοριφέρ ελάχιστα μπορούν να ζεστάνουν ένα χώρο όταν οι απώλειες θερμότητας με τα παράθυρα ανοιχτά είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι ευάλωτα.

Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα. Διεκδικούμε το αυτονόητο και καλούμε τους αρμόδιους, έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξουν τις αποφάσεις τους και να προασπίσουν την υγεία των παιδιών μας, κατέληξαν οι γονείς.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων λόγω επικινδυνότητας στην Τ.Κ. Αρχίπολης, στην Τ.Κ. Αρχαγγέλου, στην Τ.Κ. Ψίνθου και στη Δημοτική Ενότητα Ατταβύρου.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου